Logo Dongeradeel
Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Bûtengebiet Dongeradeel’, ‘reactienota voorontwerpbestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel’ en planMER, Dongeradeel

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel maken bekend dat met ingang van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 (6 weken) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (balie Bouwzaken), aan de Koningstraat 13 te Dokkum, het ontwerp-bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel, de reactienota voorontwerp-bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel en planMER. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie van deze documenten te raadplegen via de gemeentelijke website op www.dongeradeel.nl > Wonen, Verkeer & Veiligheid > Bestemmingsplannen > Bûtengebiet. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de landelijke website: ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel is NL.IMRO.0058.BPBG2012-ON01.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op vrijwel het gehele buitengebied van de gemeente. Voor Dokkum, de grotere dorpen, de Waddenzee en De Centrale As blijven andere bestemmingsplannen gelden. Het bestemmingsplan regelt welk gebruik van gronden en bebouwing is toegelaten, en wat er gebouwd mag worden.

Gelijktijdig ligt de reactienota “voorontwerp-bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel” ter inzage. Hierin zijn de inspraak- en overlegreacties jegens het voorontwerp-bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel kort samengevat en beantwoord.

Verder deelt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel mee dat ten behoeve van de onderbouwing van dit nieuwe bestemmingsplan een milieueffectrapport, een zogenaamd planMER, is opgesteld. Hierin zijn de milieueffecten van het bestemmingsplan beoordeeld.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de bovengenoemde periode van zes weken kunt u ten aanzien van het ontwerp-bestemmingsplan Bûtengebiet Dongeradeel en planMER schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Dongeradeel, Postbus 1, 9100 AA Dokkum. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer (0519) 298734.

Naar boven