Logo Goedereede
Bestemmingsplan Recreatieterreinen 2012, Goedereede

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het:

BESTEMMINGSPLAN RECREATIETERREINEN 2012

op 22 november 2012 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt daarom met ingang van 3 december 2012 voor de duur van zeven weken, dus tot en met 20 januari 2013, voor eenieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis Goedereede bij de publieksbalie ter inzage. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Het plangebied betreft alle recreatieterreinen in de gemeente Goedereede met uitzondering van Port Zélande, de Klepperstee, De Klepperduinen, het Toppershoedje, Onder de Molen en Scheelhoek.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de wettelijke verplichting tot actualisering en digitalisering van bestemmingsplannen binnen de gemeente. Het bestemmingsplan heeft een overwegend conserverend karakter. Dit houdt in dat het plan met name gericht is op het regelen van de bestaande functies en de bestaande bebouwing in het plangebied. Daarnaast is in het bestemmingsplan het huidige relevante beleid van de gemeente vervat. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffende geringe wijzigingen naar aanleiding van een aantal zienswijzen.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur - 16.00 uur. Buiten deze tijden is inzage alleen mogelijk op afspraak. Tevens is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen op de website van de gemeente vanaf 3 december 2012 tot en met 20 januari 2013, www.goedereede.nl onder actueel → terinzagelegging, alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vanwege de samenvoeging van verschillende gemeenten, waaronder gemeente Goedereede, in de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee per 1 januari 2013 en het feit dat de gemeenten in de laatste week van 2012 om deze reden gesloten zijn, liggen de stukken een week langer ter inzage dan gebruikelijk.

Na 2 januari 2013 liggen de stukken voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie, Koningin Julianaweg 45, 3241 XB Middelharnis. De stukken zijn dan ook te raadplegen op www.goeree-overflakkee.nl.

Tot en met 20 januari 2013 kan beroep tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben kunnen indienen;

  • belanghebbenden, die bezwaar hebben tegen het deel van het bestemmingsplan dat gewijzigd is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Naar boven