Plan-MER ten behoeve van bestemmingsplan ‘buitengebied’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van donderdag 9 februari tot en met woensdag 21 maart 2012 het plan-MER (Milieueffectrapportage) ten behoeve van het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ter inzage ligt. Het plan-MER is opgesteld omdat het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied’ kaderstellend is voor m.e.r.(beoordelings)plichtige activiteiten en omdat op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 een passende beoordeling moet worden opgesteld.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied voorziet in de juridische regeling voor vier deelgebieden, namelijk deelgebied Noord (omgeving Fort aan de Buurtsteeg), deelgebied West (ten zuiden van de Dijkstraat), deelgebied Oost (omgeving de Hellen en ten zuiden van de Grift) en deelgebied Zuid (omgeving Middelbuurtseweg).

De nieuwe op- en afrit van de rijksweg A12 valt volledig binnen dit ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’. Omdat voor deze aansluiting reeds een m.e.r.-procedure is doorlopen, is deze niet meegenomen in onderhavig plan-MER.

Plan-MER

Het doel van de plan-m.e.r.-procedure is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. In het onderzoek naar milieueffecten is het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ vergeleken met de huidige bestemmingsplannen voor het Buitengebied.

Onderhavig plan-MER gaat in op de milieueffecten van de uitbreiding van agrarische bedrijven.

In de passende beoordeling zijn de effecten van uitbreiding van agrarische bedrijven op Natura 2000-gebieden beoordeeld.

Het voornemen om het plan-MER op te stellen heeft ter inzage gelegen van 22 september tot en met 19 oktober 2011. Binnen deze termijn zijn diverse zienswijzen ingediend. Het overzicht met de reactie van de gemeente op de zienswijzen is bij het plan-MER gevoegd.

Ter inzage

Op grond van artikel 7.11, tweede lid, sub a Wet milieubeheer jo artikel 3.11. Algemene wet bestuursrecht ligt het plan-MER met bijlagen met ingang van donderdag 9 februari 2012 gedurende 6 weken (dus tot en met woensdag 21 maart) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

Gelet op de leesbaarheid van het plan-MER zal het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ beschikbaar zijn bij het Omgevingsloket. Hierover kunnen echter geen zienswijzen worden ingediend.

Het Omgevingsloket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website van de gemeente Veenendaal (www.veenendaal.nl) kunt u het plan-MER inzien, onder ‘Bestuur en organisatie/Bekendmakingen’, rubriek Mededeling. Tevens kunt u daar het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied vinden. Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied is ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Van 9 februari tot en met 21 maart 2012 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het plan-MER naar keuze schriftelijk, via de e-mail of mondeling indienen.

Het is uitsluitend mogelijk tegen het plan-MER zienswijzen in te dienen. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied’ heeft al van 24 maart tot en met 4 mei 2011 ter inzage gelegen. Gelet op het feit dat onderhavig plan-MER geen aanleiding geeft om het ontwerpbestemmingsplan ingrijpend te wijzigen, leggen burgemeester en wethouders het ontwerpbestemmingsplan niet opnieuw ter inzage. Het is dan ook nu niet meer mogelijk om zienswijzen in te dienen tegen dit ontwerpbestemmingsplan.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

E-mail

Uw zienswijze kunt u richten aan de raad van de gemeente Veenendaal en sturen aan: info@veenendaal.nl.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M.G. Wassenaar van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318) 53 87 26.

Commissie MER

Op grond van artikel 7.12 Wet milieubeheer wordt advies gevraagd aan de commissie voor de m.e.r. De commissie voor de m.e.r. is een bij wet ingestelde onafhankelijke adviseur bij m.e.r.-procedures. Zij adviseert onder andere gemeenten over de inhoud en kwaliteit van een plan-MER.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het plan-MER of over het indienen van zienswijzen tegen het plan-MER dan kunt u eveneens contact opnemen met mevrouw M.G. Wassenaar van de afdeling Beleid en Ontwikkeling.

Naar boven