Logo Huizen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Dorp en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wet geluidhinder, Huizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 november 2012 het bestemmingsplan Dorp gewijzigd heeft vastgesteld.

Bij besluit van 9 augustus 2012 hebben Burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder besloten tot vaststelling van een hogere grenswaarde zoals bedoeld in deze wet in verband met de locatie Vissersstraat 42 waarvoor een waarde van ten hoogste 52dB is vastgesteld.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de verbeelding, de planregels en de plantoelichting. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op:

  • een verduidelijking van de planregels voor bedrijven met aanpandige woningen. Voor de volgende adressen is de regeling aangepast: Botterstraat 17, Botterstraat 35, Zeeweg 37, Hellingstraat 16, Zeeweg 28A, Melkweg 7, Eemlandweg 8, Valkenaarstraat 58, Kronenburgerstraat 6, Langestraat 46, Vijfhoekstraat 28A, Haardstedelaan 1A;

  • De randvoorwaarden voor een herontwikkeling op het terrein van de vroegere Koningin Wilhelminaschool zijn enigszins gewijzigd;

  • Er wordt een extra bouwblok mogelijk gemaakt voor zes appartementen ter hoogte van Lindenlaan 67/69. Met dit bouwblok komt het totaal aantal appartementen ter plaatse van de locatie ‘Schoeman’ op 30.

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt kortheidshalve verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan d.d. 8 november 2012, nr. 7.

Inhoud bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan Dorp betreft een actualisatie van het huidige bestemmingsplan, dat dateert uit 1995. Het plangebied betreft de kern van het Oude Dorp van Huizen met uitzondering van het centrumgebied. In het bestemmingsplan Dorp worden bestaande bouw- en gebruiksmogelijkheden zoveel mogelijk overgenomen. Daarnaast wordt een aantal (her)ontwikkelingen direct, of door het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • locatie Piet Prinsstraat, nabij nr. 37, hier worden twee woningen mogelijk gemaakt;

  • locatie E. Ludenstraat 42 - 44, hier worden drie woningen mogelijk gemaakt;

  • locatie Koningin Wilhelminaschool, met een wijzigingsbevoegdheid wordt hier een (her)ontwikkeling naar woningbouw mogelijk gemaakt;

Het bestemmingsplan voorziet eveneens in een uitbreiding van het bestaande gemeentelijk Beschermd Dorpsgezicht en tevens in een aanwijzing van drie nieuwe gebieden. De nieuwe gebieden betreffen de Wolfskamerbuurt, de 1e Woningbouwstraat en de omgeving van de Haardstedelaan.

Inkijken bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan Dorp met bijbehorende stukken ligt van 30 november 2012 tot en met 11 januari 2013 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30 - 17.00 uur, wo: 07.30 - 19.30 uur en vr: 8.30 - 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is vanaf 30 november 2012 in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl. Door te klikken op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het bestemmingsplan Dorp lezen, opslaan of printen.

Het bestemmingsplan is vanaf 30 november 2012 tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPDORP2010-VG01

De bestanden van het bestemmingsplan zijn vanaf dat moment langs elektronische weg te verkrijgen op:

http://durp.huizen.nl:8080/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.0406.BPDORP2010-VG01#imro2008

Beroep instellen:

Tegen de besluiten kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 1 december 2012 tot en met 11 januari 2013.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking op 12 januari 2013. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van de besluiten. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van de besluiten wel op. De besluiten treden dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 29 november 2012

Naar boven