Kennisgeving Tracébesluit A15 Maasvlakte – Vaanplein, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A15 Maas-vlakte - Vaanplein is onderstaand ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een aanvraag van A-Lanes A15 Mobility v.o.f. om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen op grond van artikel 2.1, eerste lid, sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het ontwerpbesluit met het kenmerk 547139/OMV.12.10.00065, is op 21 november 2012 afgegeven door het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet en betreft het met elkaar verbinden van de bestaande overkluizingen van Leidingstraat 1, ten oosten van het Oudelandseviaduct te Rotterdam. Voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming op de rijksweg A15 vinden er een herstructurering en een wegverbreding plaats van de rijksweg A15. Hiervoor moet de huidige locatie Leidingstraat 1 ook worden aangepast. De huidige locatie bestaat uit drie overkluizingen. De noordelijke en zuidelijke bestaande overkluizingen worden verbreed en ten zuiden van de overkluizingen wordt een nieuwe overkluizing gebouwd. Tevens is het noodzakelijk om de bestaande overkluizingen met elkaar te verbinden omdat de ligging van de huidige rijbanen op de bestaande overkluizing wordt aangepast.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 ter inzage bij de Servicebalie van de deelgemeente Hoogvliet, Middenbaan-Noord 47 te Hoogvliet, telefoon 010 - 472 66 66 (e-mailadres: info@hoogvliet.rotterdam.nl).

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/wonen en leven/bestemmingsplannen. De stukken kunnen dan vervolgens worden geraadpleegd in de rechterrij onder ‘plannen in procedure’.

Voorts ligt het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken met ingang van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 ter inzage bij ROTTERDAM.INFO, Binnenwegplein, Coolsingel 195-197 te Rotterdam, telefoon 010 - 271 01 20. De stukken kunnen worden geraadpleegd via www.rotterdam.info.nl

(e-mailadres info@rotterdam.info).

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet, p/a Juridische Diensten Rotterdam, Postbus 1011, 3000 BA Rotterdam. Fax 010 - 267 62 22 of e-mail: jdr@sdr.rotterdam.nl.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u zich wenden tot de Servicebalie van de deelgemeente Hoogvliet, telefoon 010 - 472 66 66 (e-mailadres: info@hoogvliet.rotterdam.nl).

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd van de afdeling Bestuurlijk-Juridische Zaken en Vastgoed, mr. ing. C.G.J.M. Peeters

Naar boven