Logo Woerden
Ontwerp aanpassingsvoorstel Ruimtelijke Structuurvisie Woerden 2009-2030, Woerden

Voor het hele grondgebied van de gemeente Woerden is een gedeeltelijke aanpassing van de structuurvisie in voorbereiding. Het aanpassingsvoorstel ligt nu als ontwerp ter inzage.

In 2009 heeft de gemeenteraad de Ruimtelijke Structuurvisie 2009-2030 vastgesteld. Deze is tot stand gekomen met behulp van veel actieve en betrokken inwoners van de gemeente Woerden. Individuele burgers, maatschappelijke organisaties, ondernemers, wijk- en dorpsplatforms hebben een grote rol gespeeld.

Sinds 2009 is er veel veranderd. De gemeenteraadsverkiezingen zijn alweer een tijdje geleden en er is een ander college van burgemeester en wethouders. De crisis duurt veel langer dan verwacht en het besef neemt toe dat het belangrijk is duurzaam om te gaan met grondstoffen en ruimte. Planologische inzichten zijn daarom veranderd. Belangrijkste uitkomst hiervan is dat de gemeente Woerden afziet van een regionale opvangtaak voor bedrijventerreinen. Er wordt daarom eerst gekeken of de bestaande bedrijventerreinen ruimte bieden na revitalisering en herstructurering. Er is mogelijk wel schuifruimte nodig om dit proces in gang te zetten. Deze schuifruimte is gezocht aan de randen van de stedelijke omgeving om aantasting van het landschap zoveel mogelijk te voorkomen. Het schrappen van het regionale bedrijventerrein is echter niet de enige wijziging in dit aanpassingsvoorstel.

Om het totstandkomingsproces van de gemeentelijke structuurvisie uit 2009 recht te doen, wordt aan de inwoners van Woerden en andere belanghebbenden de mogelijkheid geboden om in te spreken op het aanpassingsvoorstel. De plannen in het voorstel zijn eerst op hoofdlijnen beoordeeld op economische haalbaarheid. Aandachtspunt hierbij is dat de structuurvisie de basis is voor de Nota Kostenverhaal en dus mogelijk financiële gevolgen heeft. Volgend op deze structuurvisie zal in 2013 ook deze nota Kostenverhaal worden herzien, waarna definitief de economische uitvoerbaarheid zal blijken.

Terinzagelegging

Het ontwerp aanpassingsvoorstel voor de Structuurvisie ligt vanaf donderdag 28 november tot woensdag 2 januari ter inzage in het Informatiecentrum in de koepel van het stadhuis. Daarnaast is het plan in te zien bij het omgevingsloket en via de gemeentelijke website: www.woerden.nl. De openingstijden van het stadhuis zijn maandag van 8:30 uur tot 19:30 uur, dinsdag tot en met donderdag van 8:30 uur tot 16:30 uur en vrijdag van 8:30 uur tot 12:30 uur. Omdat de gemeente Woerden alleen op afspraak werkt, dient u voor het omgevingsloket een afspraak te maken. De locatie in de koepel is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het stadhuis.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kunnen inwoners van de gemeente Woerden en andere belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Dit kan schriftelijk (via Postbus 45, 3440 AA Woerden) of mondeling (via de heer A. Barelds, tel. 14 0348.

Naar boven