Logo Deventer
Vergunningen Stadhuiskwartier (cluster 1), Deventer

Burgemeester en wethouders van Deventer delen mee dat vanaf 29 november 2012 gedurende 6 weken, dus tot en met woensdag 9 januari 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1. De Omgevingsvergunning van 30 oktober 2012 voor de volgende activiteiten:

    • a. het slopen van bouwwerken binnen een beschermd stadsgezicht (artikel 2.1, lid 1 sub h van de Wabo), te weten Grote Kerkhof 1 (voorste deel van de voormalige schouwburg), Grote Poot 4, Polstraat 1 (“de oude school”) en Burseplein 20 (bestaande stadskantoor).

    • b. het vellen van houtopstanden als bedoeld in artikel 2.2 lid 1,sub g Wabo en artikel 4.11 van de Algemene Plaatselijke Verordening te weten het kappen van 3 bomen aan de Bursestraat nabij de huidige ingang van de parkeergarage onder het huidige stadskantoor.

    • c. het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde of werkzaamheden als bedoeld in artikel 2.1 lid 1 sub b van de Wabo en artikel 15 van het bestemmingsplan IJsselzone Binnenstad, te weten het verwijderen van 3 bomen (de drie bomen als bedoeld onder sub. b).

  • 2. De Watervergunning van 9 november 2012 voor het uitvoeren van handelingen in het watersysteem door het gebruik maken van een waterstaatswerk, primaire waterkering en beschermingszones ter plaatse van de Polstraat en het Grote Kerkhof ten behoeve van het oprichten van bebouwing, het ontgraven van grond, het slopen van bestaande gebouwen en het plaatsen van een tijdelijke damwand.

  • 3. Het Raadsbesluit van 21 november 2012 tot onttrekking aan de openbaarheid in de zin van artikel 9 van de Wegenwet van het openbaar onbebouwde terrein tussen de Assenstraat-Bursestraat-Polstraat- stadhuis en de voormalige schouwburg.

  • 4. De Melding als bedoeld in artikel 1.26 van het Bouwbesluit tot sloop van de hiervoor onder 1 genoemde panden. Het betreft hier een nieuw ingekomen melding, omdat een eerdere sloopmelding van onvoldoende gegevens was voorzien.

Voor de overige te slopen gebouwen, te weten het transformatorstation naast de schouwburg, het oude projectbureau (Burseplein 22) en het achterste deel van de voormalige schouwburg zijn de vereiste sloopvergunningen reeds in 2007 en 2008 verleend.

Coördinatieregeling

Op 6 juni 2012 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op de besluiten die nodig zijn voor de realisatie van het stadhuiskwartier.

De hiervoor genoemde omgevingsvergunning, watervergunning en het Raadsbesluit tot onttrekking aan de openbaarheid behoren tot de eerste cluster van vergunningen die op grond van dit besluit gecoördineerd zijn behandeld. De coördinatieregeling heeft ten doel dat de bekendmaking en terinzagelegging van de besluiten en het eventueel beroep tegen die besluiten gelijktijdig kan plaatsvinden..

De sloopmelding valt formeel buiten de coördinatieregeling, maar wordt omwille van de duidelijkheid gelijktijdig ter inzage gelegd.

Inzien

U kunt alle de hiervoor genoemde stukken tijdens de openingstijden inzien bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81).

Beroep

Gedurende de hiervoor genoemde periode van zes weken kan iedere belanghebbende die schriftelijk zienswijzen tegen de ontwerp-besluiten heeft ingediend (alsmede degene die kan aantonen dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat was) beroep in stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking

Tegen de melding tot sloop op grond van artikel 1.26 van het Bouwbesluit kan volgens de huidige inzichten geen beroep worden ingesteld.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Klok van het team Ondernemen en Vergunningen, telefoon 14 0570.

Deventer, 28 november 2012

Naar boven