Beslissing op bezwaar verkeersbesluit verhoging maximumsnelheid van 80 km/h naar 100 km/h op de A12 Voorburg/Den Haag (stad uit), Ministerie van Infrastructuur en Milieu

De minister van Infrastructuur en Milieu maakt het volgende bekend.

Met het besluit van 26 juni 2012, nummer RWS/DZH/2012/4582, is een maximumsnelheid ingesteld van 100 km/h op een gedeelte van de A12 in de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Den Haag.

Hetzelfde geldt voor de verbindingsbogen van de A12 richting Amsterdam en Rotterdam. In de verbindingsboog richting Rotterdam is tegelijk een adviessnelheid van 80 km/h ingesteld.

Tegen dit besluit zijn zeven bezwaarschriften ingediend. Op 26 november 2012 is op de ingediende bezwaarschriften beslist. Mede naar aanleiding van de ingediende bezwaren is aanvullend akoestisch onderzoek uitgevoerd. Het daarvan opgemaakte rapport, dat met de beslissing op bezwaar ter inzage wordt gelegd, is in de heroverweging betrokken. In de beslissing op bezwaar is op de diverse bezwaren ingegaan en is nader toegelicht hoe tot het bestreden besluit gekomen is. Voor zover de bezwaren ontvankelijk zijn, hebben deze niet geleid tot een herroeping van het bestreden besluit. Het bestreden besluit is daarmee in stand gebleven.

De beslissing op bezwaar is bekendgemaakt in de Staatscourant op 28 november 2012.

Beroep instellen

Belanghebbenden die bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van 26 juni 2012 kunnen op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht beroep instellen tegen de beslissing op bezwaar. Dit geldt ook voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bezwaar te hebben gemaakt.

Zij kunnen van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 beroep instellen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in het rechtsgebied waar zij wonen of gevestigd zijn (zie hiervoor http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rechtbanken/). De vereisten van het beroepschrift vindt u op www.centrumpp.nl.

Indien tegen de beslissing op bezwaar een beroepschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoekschrift tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzieningenrechter van de bevoegde rechtbank. De verzoeker dient zich te kunnen beroepen op een spoedeisend belang.

Van de verzoeker wordt een griffierecht geheven.

Over de hoogte van het verschuldigde bedrag, de wijze waarop en de termijn waarbinnen het griffierecht moet worden betaald, kan contact worden opgenomen met de griffier van de bevoegde rechtbank.

Inzien

De beslissing op bezwaar ligt vanaf 28 november 2012 tot en met 9 januari 2013 tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Boompjes 200, 3011 XD Rotterdam. Ook is de beslissing op bezwaar in te zien en te downloaden via de website van het Centrum Publieksparticipatie:

www.centrumpp.nl.

Meer informatie

Voor inlichtingen over de procedure kan contact worden opgenomen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland, telefoon 010 - 402 64 85. Voor overige vragen kan worden gebeld met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 - 8002 (gratis).

Naar boven