Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Ede-Centrum/Bospoort, Ede

Op 4 oktober 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Ede-Centrum/Bospoort’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2011EDEC0001-0301, in Ede vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 29 november 2012 tot en met woensdag 9 januari 2013 inzien. Vanwege de feestdagen zijn daarvoor twee locaties aangewezen, die elk een deel van de inzagetermijn voor hun rekening nemen.

Van 29 november t/m woensdag 19 december 2012 en van 3 januari t/m 9 januari 2013 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Van donderdag 20 december 2012 t/m woensdag 2 januari 2013 kunt u het plan en de daarbij behorende stukken inzien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd de website en Ede Stad in de gaten te houden.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door het Toermalijnpad, Telefoonweg en de Buitenzorglaan, aan de noordzijde door De Zoom, aan de oostzijde door de Raadhuisstraat, Vossenakker en Klinkerbergerweg en aan de zuidzijde door de Beukenlaan en Ericalaan.

Het bestemmingsplan Ede-Centrum/Bospoort komt in het kader van het actualiseringsproject tot stand. Het plan is overwegend conserverend van aard. Dat betekent dat zoveel mogelijk de bestaande situatie is bestemd waarbij reeds verleende bouwvergunningen en vrijstellingen/ontheffingen zijn verwerkt.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Ede-Centrum/Bospoort

Wijzigingen op de verbeelding

  • In het centrumgebied: Het voetgangersgedeelte is aangeduid als overig-voetgangersgebied.

  • Arnhemseweg 7-11: Er is een bebouwingspercentage binnen het bouwvlak opgenomen.

  • Arnhemseweg 12 en 14 en 16.1-16.2: Aan de voorzijde van deze panden is het bouwvlak

    aangepast en aan de achterzijde van deze panden zijn bouwvlakken ten behoeve van Wonen opgenomen en een aanduiding ten behoeve van parkeren.

  • Arnhemseweg 12, Stationsweg 19 tot en met 35 en 35a, Stationsweg 30 t/m 46 en 50, Lindelaan 1 en 2 t/m 8-30, Beukenlaan 2A t/m 10, Maanderweg 13 en 17 t/m 25: De aanduidingen voor de bouwtypologie op deze percelen zijn vervallen.

  • Maanderweg 11, 13 en 15-15 a: Het bouwvlak en de bestemming zijn aangepast.

  • Maanderweg 40 tot en met 88, met uitzondering van nummer 74: De bestemming ‘Wonen’ is gewijzigd in de bestemming ‘ Gemengd-2’. Tevens zijn de aanduidingen voor de bouwtypologie weggehaald.

  • Klinkenbergerweg 38: Aan de achterzijde van het perceel is een strook met de bestemming Groen omgezet naar de bestemming Wonen/Tuin.

  • Oude Arnhemseweg 2: Het bouwvlak en de hoogten zijn aangepast. De aanduiding ‘beeldbepalend’ is alleen op de hoofdbebouwing neergelegd.

  • Stationsweg 24-24a: Tuinbestemming binnen het bouwvlak is gewijzigd naar de bestemming Gemengd-2 .

Wijzigingen op de planregels

Naast hernummering van de artikelen en redactionele aanpassingen zijn er ook inhoudelijk wijzigingen

aangebracht in de planregels, hiervoor verwijzen wij naar de Nota Wijzigingen bestemmingsplan Ede-Centrum/Bospoort.

Wijzigingen op de toelichting

De toelichting is op een aantal plaatsen redactioneel, tekstueel en inhoudelijk aangepast en/of

verduidelijkt.

Voor de exacte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan verwijzen wij u naar de Nota Wijzigingen bestemmingsplan Ede-Centrum/Bospoort. Deze nota is als bijlage toegevoegd bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 28 november 2012

Naar boven