Logo Tynaarlo
Ontwerpomgevingsvergunning voor het splitsen van de woning op het perceel Taarloseweg 29 te Vries, Tynaarlo

De gemeente Tynaarlo is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor afwijking van het bestemmingsplan Buitengebied Vries ten behoeve van het splitsen van de woonboerderij op het perceel Taarloseweg 29 te Vries. Het plan is voorzien van de volgende codering: (NL.IMRO.1730.ABTaarloseweg29-0301)

De woonboerderij op het perceel Taarloseweg 29 te Vries heeft een behoorlijke oppervlakte. Als deze in het geldende bestemmingsplan Buitengebied Vries nog een agrarische bestemming had gehad, was het zondermeer mogelijk geweest met gebruikmaking van een binnenplanse afwijkingsbevoegdheid deze dubbele woning te realiseren. In het verleden is reeds de agrarische functie omgezet naar een woonfunctie, waardoor deze mogelijkheid dus is komen te vervallen. De gewenste woningsplitsing past binnen de (concept)nota van uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied. Het college van burgemeester en wethouders is daarom voornemens om medewerking te verlenen aan dit bouwplan, met gebruikmaking van haar bevoegdheid tot afwijking van het bestemmingplan ex artikel 2.12, lid 1.a.3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Kom het ontwerpbesluit even inzien!

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van vrijdag 30 november 2012, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en buiten deze tijden op telefonische afspraak. Voor onze openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.tynaarlo.nl. Daarnaast is het ontwerpbesluit tevens digitaal te raadplegen op deze website. Ook kunt u het ontwerpbesluit gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbesluit, schriftelijk ter kennis brengen van het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 - 266 662.

Naar boven