Logo Tynaarlo
Ontwerpomgevingsvergunning voor de realisatie van een recreatiewoning op het perceel Meerwijk 25 te Midlaren, gemeente Tynaarlo

De gemeente Tynaarlo is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor afwijking van het bestemmingsplan “Verblijfsrecreatieterreinen” ten behoeve van de realisatie van een recreatiewoning op het perceel Meerwijk 25 te Midlaren. Het plan is voorzien van de volgende codering: (NL.IMRO.1730.ABrecrwMeerwijk25-0401).

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Verblijfsrecreatieterreinen” is voor Meerwijk het bestaande aantal recreatiewoningen vastgelegd. Omdat ten tijde van deze vaststelling de recreatiewoning op het perceel Meerwijk 25 echter inmiddels was gesloopt - vanwege beoogde nieuwbouw - was hiermee deze recreatiewoning abusievelijk wegbestemd. Het laten vervallen van de bouwmogelijkheid voor een recreatiewoning op dit perceel was dus geen bewuste keuze. Gezien het feit dat in het geldende bestemmingsplan aan het perceel Meerwijk 25 wel een recreatiebestemming is toegekend, het perceel is gelegen binnen een recreatiepark en voorheen op dit perceel een recreatiewoning stond is het college van burgemeester en wethouders voornemens om medewerking te verlenen aan dit bouwplan, met gebruikmaking van haar bevoegdheid tot afwijking van het bestemmingplan ex artikel 2.12, lid 1.a.3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Kom het ontwerpplan even inzien!

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van vrijdag 30 november 2012, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het ontwerp kan in die periode worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en buiten deze tijden op telefonische afspraak. Voor onze openingstijden verwijzen wij u naar onze website www.tynaarlo.nl. Daarnaast is het ontwerpbesluit tevens digitaal te raadplegen op deze website. Ook kunt u het ontwerpbesluit gedurende de genoemde termijn raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbesluit, schriftelijk ter kennis brengen van het college van burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 - 266 662.

Naar boven