Logo Veere
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Herontwikkeling Westkapelseweg, Veere

De gemeenteraad heeft op 11 oktober 2012 het ontwerp bestemmingsplan “Herontwikkeling Westkapelseweg” te Zoutelande gewijzigd vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad geen exploitatieplan vastgesteld. Dit bestemmingsplan omvat nieuwe ontwikkelingen op en rond de huidige voetbalvelden. Het gaat om het gebied tussen zomerhuizenterrein het Kustlicht en de kern Zoutelande. Op deze locatie zijn onder andere de bouw van een supermarkt met commerciële ruimtes, een school, dorpshuis, gymzaal en kleedaccommodaties gepland. Ten opzichte van het ontwerp is het bestemmingsplan op de volgende onderdelen gewijzigd:

Verbeelding

  • De vorm van meanderende waterloop aan de noordoost zijde van het plangebied is aangepast waarbij de bochten uit de waterloop grotendeels verwijderd zijn.

  • Aan een strook grond achter de woningen aan de Majoorwerf 19 t/m 29 is de bestemming Wonen met de aanduiding erf toegekend.

  • De goothoogte ter plaats van de bestemming Detailhandel wijzigen van 4,0 naar 4,5 meter.

  • De afmeting van het bouwblok voor de bestemming Detailhandel qua afmeting wijzigen naar 60,4 x 38 meter. Het referentiepunt voor het bouwblok is de meest noordwestelijke hoek van het bouwblok zoals dat in het ontwerpbestemmingsplan was opgenomen. Het bouwblok voor de bestemming Maatschappelijk zal hierop worden aangepast.

Regels

Artikel 3.3.1 onder d

  • Het bedrijfsvloeroppervlak van een supermarkt incl. laad-en losruimten bedraagt 1.510 m2, dienstverlening 480 m2 en Horeca bedraagt ten hoogste 430 m2.

Toelichting

  • Aan de toelichting is een nieuw hoofdstuk 9 “Bij vaststelling aangebrachte wijzigingen’ toegevoegd.

  • In hoofdstuk 2, paragraaf 2.2 is een nadere toelichting opgenomen op het programmaonderdeel horeca.

  • Hoofdstuk 2, paragraaf 2.2, tabel 2.2 wordt aangegeven dat van het toegestane oppervlak voor bebouwing aan supermarkt (1510m2), 160m2 is bedoeld voor het realiseren van een laad- en losruimte.

  • In paragraaf 3.2 is een afbeelding van het bestaand bebouwd gebied opgenomen.

  • Paragraag 4.1 is aangevuld met de resultaten van het aanvullend akoestisch onderzoek voor de woningen aan de Westkapelseweg.

  • Paragraaf 4.4 is aangevuld met een berekening van het te compenseren oppervlak natuur: In het huidige bestemmingsplan heeft de bestemming Natuur binnen de begrenzing van het plangebied een oppervlakte van 7244m2. In de nieuwe situatie wordt de oppervlakte van de bestemming Natuur 8459 m2.

  • Er is een nieuwe bijlage 8 ingevoegd waarin het akoestisch onderzoek de bestaande woningen aan de Westkapelseweg zijn opgenomen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het besluit van de gemeenteraad liggen van 29 november 2012 t/m 10 januari 2013 ter inzage. Het digitale gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is vanaf 29 november 2012 beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plannummer NL.IMRO.0717.00040BPWestkZldPo-VG01. Ook is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf dan in te zien op de gemeentelijke website www.veere.nl onder ‘Loket - visie en beleid - bestemmingsplannen - Zoutelande - ‘Herontwikkeling Westkapelseweg’.

Van 29 november 2012 t/m 10 januari 2013 kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad, een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op 11 januari 2013, tenzij bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend en daarop is beslist.

Naar boven