Logo De Wolden
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Burgemeester Tonckensstraat 46a te Zuidwolde’ en gecoördineerde omgevingsvergunning, De Wolden

Burgemeester en wethouders van De Wolden maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Burgemeester Tonckensstraat 46a te Zuidwolde’ ter inzage wordt gelegd. Deze ligt zes weken inclusief de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning op het perceel Burg. Tonckensstraat (H 1874) ter inzage.

Planopzet

Het bestemmingsplan voorziet in planologisch opzicht in het oprichten van de woning. Het bestemmingsplan geeft de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de in het plangebied liggende gronden. De omgevingsvergunning maakt de bouw van de woning mogelijk.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het bestemmingsplan, omgevingsvergunning en ontwerpbesluit voor een uitrit wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en aan de verordening over het coördineren van besluiten van de gemeente De Wolden. Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De aanvrager heeft op grond van de Coördinatieverordening verzocht om naast het verzoek om het opstellen van een bestemmingsplan de omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen. Het college van burgemeester en wethouders van De Wolden heeft vervolgens besloten tot toepassing van de coördinatieregeling.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding) en de ontwerp omgevingsvergunning liggen met ingang van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 ter inzage voor iedereen.

Inzien kunt u via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde, tijdens kantooruren.

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

  • ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging bestaat er voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerpomgevingsvergunning. De zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten voor 9 januari 2013 worden ingediend bij de gemeenteraad. Schriftelijk kan dit via Postbus 20, 7920 AA in Zuidwolde.

Graag op de envelop vermelden: ‘Zienswijze <naam plan>’. Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpomgevingsvergunning.

Zienswijzen omtrent de ontwerpomgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (T. 14 0528) een afspraak maken met Lysbeth Schockman van afdeling VROM. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Zuidwolde, 28 november 2012

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven