Logo Deventer
Ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Kindcentrum Rivierenwijk’, Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013 voor een ieder ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum Rivierenwijk

  • het ontwerp-besluit hogere grenswaarden Kindcentrum Rivierenwijk

Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum Rivierenwijk wordt globaal begrensd door de Amstellaan aan de westzijde, het Venenplantsoen west aan de zuidzijde en de bebouwing aan de Maasstraat aan de noordzijde.

In de Rivierenwijk is de basisschool Rivierenwijk gevestigd. De twee locaties van de school liggen in het westelijk deel van de Riverenwijk. De kinderen die uit het oostelijk deel van de wijk komen, moeten de drukke Amstellaan oversteken. Bij de plannen tot herstructureren van de Rivierenwijk is ook gezocht naar een nieuwe plek voor de basisschool. Een plek waar alle kinderen van de Rivierenwijk veilig naar toe kunnen. Deze plek is gevonden ten zuiden van de Maasstraat, aan de oostkant van de Amstellaan.

In de basisschool zal ook ruimte zijn voor andere functies dan een basisschool, zoals een kinderdagopvang en een consultatiebureau. Vandaar dat we daarom spreken van een Kindcentrum.

Het bestemmingsplan ‘Kindcentrum Rivierenwijk’ maakt het oprichten van het Kindcentrum juridisch mogelijk.

Hogere grenswaarden

Een Kindcentrum is een geluidgevoelige functie. Het Kindcentrum wordt gebouwd nabij de Amstellaan en de Snipperlingsdijk. Door het verkeer op deze wegen ontstaat meer geluid dan toegestaan is in de Wet Geluidhinder, de voorkeurgrenswaarden worden overschreden. De geluidwaarde is echter niet te hoog, er kan een acceptabel leefklimaat gerealiseerd worden. Maatregelen gericht op het terugdringen van de geluidsbelastingen zijn niet toepasbaar. Op grond van de Wet geluidhinder is het mogelijk een hogere grenswaarde te verlenen.

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien via RO-online: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P281-OW01 en op de gemeentelijke website www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P281-/NL.IMRO.0150.P281-OW01

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u inzien tijdens de openingstijden bij :

  • Publiekszaken, Leeuwenbrug 81,

  • de Openbare Bibliotheek, Brink 70 ,

  • de Wijkwinkel Rivierenwijk, Spuistraat 48.

Reageren

Bestemmingsplan

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Kindcentrum Rivierenwijk’ dan kunt u tot en met 9 januari 2013 een zienswijze inbrengen.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

    de Gemeenteraad,

    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kindcentrum Rivierenwijk’

  • Dien uw zienswijze digitaal in via:

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij mevrouw S. Hendriks-Klaver of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Ontwerpbesluit Hogere grenswaarden

Als u een reactie wilt geven op het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden dan brengt u tot en met 9 januari 2013 een zienswijze in.

  • Stuur uw schriftelijke zienswijze aan:

    het college van burgemeester en wethouders,

    t.a.v. het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer,

    Postbus 5000,

    7400 GC Deventer

    o.v.v. ‘zienswijze hogere grenswaarden Kindcentrum Rivierenwijk’

  • Dien uw zienswijze digitaal in via

    www.deventer.nl/bezwaar.

  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij mevrouw S. Hendriks-Klaver of het secretariaat van het team Ruimtelijk Ontwerp en Beheer, telefoon 14 0570.

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijze via e-mail in te dienen.

Naar boven