Logo Noordwijkerhout
PlanMER bestemmingsplan bedrijventerrein Delfweg e.o. te gemeente Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.9 lid 2 Wet milieubeheer, bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan bedrijventerrein Delfweg e.o. een milieueffectrapportage voor plannen wordt uitgevoerd (PlanMER.).

Deze PlanMER is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. Het PlanMER (het milieueffectrapport) geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan bedrijventerrein Delfweg e.o. mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 omdat significant negatieve effecten op het nabijgelegen Natura 2000-gebied Kennemerland-Zuid op voorhand niet zijn uit te sluiten.

De procedure begint met het Startdocument over de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectrapport (de inhoud van het PlanMER). In dit Startdocument worden verder aanleiding en aanpak van de procedure beschreven. De Commissie voor de m.e.r. wordt in dit stadium nog niet gevraagd om advies, wel worden de wettelijke adviespartners geraadpleegd.

Het Startdocument ligt van woensdag 28 november 2012 tot en met 18 december 2012 gedurende openingstijden ter inzage bij publieksbalie in het gemeentehuis

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen kenbaar maken over het Startdocument en het voornemen een milieueffectrapport (PlanMER) inclusief Passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998 op te stellen. Deze zienswijzen kunt u schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA , Noordwijkerhout. Voor het kenbaar maken van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met Debbie Haak, telefoonnummer (0252) 343 855 of e-mail ruimtelijkeordening@noordwijkerhout.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein Delfweg e.o. zal naar verwachting 1e kwartaal 2013 ter inzage worden gelegd, gelijktijdig met het definitieve milieueffectrapport.

Noordwijkerhout, 27 november 2012

Naar boven