Logo Strijen
Ontwerp bestemmingsplan Schenkelhof, gemeente Strijen

Burgemeester en wethouders aan de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Schenkelhof met bijbehorende stukken vanaf maandag 3 december 2012 voor een periode van 6 weken (dus tot 14 januari 2013) ter inzage ligt.

Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 4 vrije bouwkavels en het aanpassen van de bijbehorende inrichting van de buitenruimte op/nabij het perceel Schenkeldijk 16–18 in Strijen. Op 29 mei 2007 is reeds een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en een reguliere bouwvergunning verleend voor het oprichten van 6 appartementen en 3 vrijstaande woningen op het perceel Schenkeldijk 16-18 in Strijen. Dit plan wordt niet uitgevoerd. Het plan is thans aangepast in die zin dat er op dit perceel 4 vrije bouwkavels uitgegeven zullen worden. Op deze bouwkavels zal vervolgens per kavel één eengezinswoning met bijbehorende voorzieningen gebouwd worden. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken moet een herziening van het bestemmingsplan plaatsvinden. Voor deze ontwikkeling is tevens een overeenkomst over grondexploitatie (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) gesloten.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op werkdagen tijdens openingstijden inzien bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl, onder NL.IMRO.0617.bpschenkelhof-on01. Nadere informatie kunt u vinden op onze website: www.strijen.nl, onder leven en werken, projecten, bestemmingsplannen, Schenkelhof. Wij wijzen u erop dat het gemeentehuis vanaf 24 december 2012 tot en met 1 januari 2013 gesloten is. Voor het raadplegen van het ontwerp bestemmingsplan kan in die periode gebruik worden gemaakt van de genoemde websites.

Een ieder wordt gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Strijen, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748251 of mevrouw A. Rotscheid, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228.

Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan per e-mail niet mogelijk is.

Strijen, 30 november 2012

Burgemeester en wethouders van Strijen, namens hen, het hoofd van de sector Wonen en Werken, J. de Pee.

Naar boven