Logo Horst aan de Maas
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Seniorenwoningen Steinhagenstraat-Bosschekampstraat, Sevenum’, Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken ter voldoening aan artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 november 2012 het bestemmingsplan “Seniorenwoningen Steinhagenstraat-Bosschekampstraat, Sevenum” heeft vastgesteld.

Toelichting

In de kern Sevenum ligt het perceel Steinhagenstraat 15a; de voormalige Schleckerlocatie. Door de eigenaar van het perceel is een initiatief ingediend voor de bouw van vier seniorenwoningen. Het geldende bestemmingsplan ”Kern Sevenum” maakt de bouw van vier seniorenwoningen niet mogelijk. Het nu aan de orde zijnde bestemmingsplan voorziet in een wijziging van de bestemming van deze locatie, waardoor bouw- en gebruiksmogelijkheden ontstaan ten behoeve van de vier genoemde seniorenwoningen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan van 30 november 2012 tot en met 10 januari 2013 tijdens kantooruren worden ingezien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook in te zien op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende voormelde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden, die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, tegen dit besluit een gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Horst, 29 november 2012

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas ir. C.H.C. van Rooij, burgemeester

mr. drs. A.P.M. ter Voert, secretaris

Naar boven