Logo Heerde
Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied West en planMER, Heerde

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost, de planMER en de daarbij behorende stukken en het hierop betrekking hebbende ontwerpbesluit met ingang van 28 november 2012 ter inzage ligt.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan is een juridische en planologische regeling voor de bestaande bebouwing in en het gebruik van de gronden in het buitengebied in de gemeente Heerde ten oosten van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld. Dit betreft het buitengebied van de oostelijke gemeentegrens tot aan de oostgrens van de hoogwatergeul. Voor een exacte begrenzing van het plangebied verwijzen wij naar het ontwerpbestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Buitengebied Oost is een conserverend bestemmingsplan. Dit betekent dat het plan hoofdzakelijk de bestaande situaties vastlegt en dat ruimte wordt geboden aan de (autonome) ontwikkeling van deze functies. Het plan voorziet niet in (ingrijpende) nieuwe ontwikkelingen.

Voor het bestemmingsplan Buitengebied Oost geldt een zogenoemde planMER-plicht (een milieueffectrapportage). Dit is een onderzoek waarin de milieugevolgen van een plan in een vroeg stadium inzichtelijk worden gemaakt. Omdat het plan een kader kan zijn voor een mogelijke MER-plichtige activiteit en omdat voor het plan een passende beoordeling in het kader van de Natura 2000 gebieden moet worden opgesteld, is het bestemmingsplan planMER-plichtig op grond van de Wet milieubeheer en het daaraan gekoppelde Besluit m.e.r.

Tegelijk met het ontwerpbestemminsplan wordt daarom ook de planMER ter visie gelegd. In dit onderzoek wordt aandacht besteed aan de effecten van vooral de ontwikkelingsmogelijkheden van agrarische bedrijven op het milieu.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 28 november 2012 gedurende zes weken op werkdagen tussen 08:30 uur en 12:30 uur voor een ieder analoog ter inzage op het gemeentehuis te Heerde, bij de balie van het team Vergunningen. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl. De bestanden van het ontwerp- bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder “index” Heerde en is bekend onder het identificatienummer NL.IMRO.0246.00000900-va01.

Zienswijze

Gedurende de eerder genoemde termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en de planMER kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerde. Dit kan schriftelijk (Postbus 175, 8180 AD Heerde), digitaal (www.heerde.nl - Digitaal loket - Direct aanvragen - Zienswijze bestemmingsplan) en mondeling. Indien u van deze laatst genoemde mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u een afspraak te maken met dhr. H. de Muinck van het team Ontwikkeling, telefoon 0578 699 494.

Wij willen u verzoeken om in uw zienswijze te vermelden waartegen de zienswijze zich richt (het bestemmingsplan of de planMER).

Het college van Heerde, 27 november 2012

Mevr. Drs. W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen

B. van Zuthem, secretaris

Naar boven