Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Bennekom-Oost, Ede

Op 27 september 2012 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Bennekom-Oost’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2011BENO0001-0301 vastgesteld.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 29 november 2012 tot en met woensdag 9 januari 2013 inzien. Vanwege de feestdagen zijn daarvoor twee locaties aangewezen, die elk een deel van de inzagetermijn voor hun rekening nemen.

Van 29 november t/m woensdag 19 december 2012 en van 3 januari t/m 9 januari 2013 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De balie is op de volgende momenten geopend:

  • maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur;

  • maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, alleen op afspraak;

  • elke eerste woensdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Van donderdag 20 december t/m woensdag 2 januari 2013 kunt u het plan en de daarbij behorende stukken inzien bij de balie Publiekszaken in het Raadhuis Publiekszaken aan het Raadhuisplein 3 in Ede. Door de feestdagen heeft de balie Publiekszaken gewijzigde openingstijden. U wordt geadviseerd de website en Ede Stad in de gaten te houden.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat wordt aan de zuidkant begrensd door de Bosweg/Zuidereng, aan de westzijde door de Edeseweg/Kerkhoflaan/Bovenweg en aan de noordzijde door de Oost Breukelderweg. De oostelijke begrenzing wordt gevormd door de Selterskampweg en delen van de Prins Hendrikweg, Bornweg, Bosmeesterkamp, Zassenkamp en Hullenberglaan.

Het bestemmingsplan Bennekom-Oost komt in het kader van het actualiseringsproject tot stand. Het plan is hoofdzakelijk conserverend van aard. Dat betekent dat zoveel mogelijk de bestaande/planologische situatie is bestemd waarbij reeds verleende bouwvergunningen en vrijstellingen/ontheffingen zijn verwerkt. Voor het gebied was in een eerder stadium een voorbereidingsbesluit genomen. Belangrijkste wijziging ten opzichte van het geldende bestemmingsplan is, dat het niet meer mogelijk is om bij recht extra woningen op een perceel te realiseren. Wel is hiervoor in een aantal gebieden een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Bennekom-Oost

Wijzigingen op de verbeelding

  • Ter plaatse van de gebiedsaanduiding wro-zone wijzigingsgebied zijn op diverse percelen de bouwvlakken aangepast naar de huidige planologische situatie, tenzij er al gesplitst is of tenzij bestaande hoofdbebouwing ruimer is. Zie voor welke percelen dit betreft de bijbehorende stukken bij het vastgestelde bestemmingsplan.

  • Heerdlaan 33: Aan de achterzijde van het perceel is de bestemming Maatschappelijk gewijzigd naar de bestemming Wonen.

  • Korenlaan 19: De bestemming Gemengd-2 is aangepast naar Detailhandel.

  • Selterskampweg 3: Het bouwvlak is vergroot en de woonbestemming is gelijk getrokken aan de woonbestemming van Selterskamp 7.

  • Selterskampweg 28: Het bouwvlak is aangepast en de aanduiding is gewijzigd van vrijstaand naar twee-aaneen en de gebiedsaanduiding wro-zone wijzigingsgebied is eraf.

  • Selterskampweg 61 1-5: De aanduiding ‘kantoor’ toegevoegd op het (ronde) deel van het pand.

  • Vossenweg 38: Klein deel van de Tuin bestemming is aangepast naar de bestemming Wonen.

Wijzigingen op de planregels

  • Toegevoegd bestemming Detailhandel

  • De planregels zijn hernummerd naar aanleiding van toevoeging van bovenstaand artikel

    Detailhandel.

Wijzigingen op de toelichting

De toelichting is op een aantal plaatsen redactioneel, tekstueel en inhoudelijk aangepast en/of

verduidelijkt.

Voor de exacte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan verwijzen wij u naar de Nota Wijzigingen bestemmingsplan Bennekom-Oost. Deze nota is als bijlage toegevoegd bij het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 28 november 2012

Naar boven