Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Herpt (rectificatie)

Het college van Heusden maakt bekend dat met ingang van 9 februari 2012 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Herpt’.

Het plangebied is grofweg de huidige kern Herpt. Aan de noordzijde grenst het gebied aan de achtertuinen en bedrijfspercelen van de Herptseweg, Bernsestraat, Luttelherptsestraat en Groenstraat, aan de oostelijke kant vormen de achtertuinen van de Burg. Buijsstraat de grens, en aan westelijke zijde de achtertuinen van de Achterweg.

Hoewel het bestemmingsplan hoofdzakelijk conserverend is, zijn ook kleinschalige woningbouwontwikkelingen in het bestemmingsplan meegenomen. Dit traject is het afgelopen jaar al opgestart met de vaststelling van de inbreidingsvisie Herpt. In deze visie zijn de locaties aangegeven waar nieuwe woningbouw passend is.

Het betreft de volgende inbreidingen:

3 grondgebonden woningen ter hoogte van Burg. Buijsstraat 22

2 grondgebonden woningen ter hoogte van Burg. Buijsstraat 24

3 grondgebonden woningen aan de Groenstraat 8

4 grondgebonden woningen aan de Groenstraat 10

11 grondgebonden woningen aan de Hoofdstraat 17a.

Inzage

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse wijzigingen aangebracht. Deze zijn vermeld in de Nota van Wijzigingen bij het raadsbesluit. De stukken liggen van 9 februari tot en met 22 maart 2012 ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Heusden. Dit kan tijdens openingstijden. Een digitale versie van de verbeelding, voorschriften en toelichting kunt u ook downloaden op onze website www.heusden.nl onder het kopje actueel/bestemmingsplannen.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kunnen belanghebbenden gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven