Logo Zundert
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Schouwland’, Zundert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 oktober 2012 het bestemmingsplan "Schouwland" gewijzigd heeft vastgesteld.

Omschrijving bestemmingsplan

Het onderhavige ontwerpbestemmingsplan is met name bedoeld om de op 22 augustus 2011 onherroepelijk geworden bouwvergunning met vrijstelling (ex artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) voor de realisatie van 18 nieuwe grondgebonden woningen aan Schouwland 1 t/m 13, 15 en 17 en Rubertstraat 4, 6 en 8 in Rijsbergen, planologisch te verankeren in een nieuw bestemmingsplan. Daarnaast wordt met het onderhavige bestemmingsplan het bestaande bouwvlak behorende bij de woning aan Rubertstraat 2 fysiek verder naar voren gelegd. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, bijlagen en verbeelding.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

Naar aanleiding van de ingediende zienswijze is de verbeelding ten opzichte van het ontwerp aangepast. De bestemming 'Tuin', zoals deze rechts van het geprojecteerde bouwvlak aan Rubertstraat 2 opgenomen is, is doorgetrokken tot de perceelsgrens van appellant.

Ter verbetering van het plan en naar aanleiding van voortschrijdend inzicht zijn de volgende ambtelijke wijzigingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan doorgevoerd:

  • De verbeelding is zodanig aangepast, dat op het geprojecteerde bouwvlak aan Rubertstraat 2 de bouwaanduiding 'nokrichting' wordt opgenomen. Op deze manier is aangegeven dat de nokrichting evenwijdig dient te zijn aan de voorgevel om zodoende rekening te houden met de aanwezige monumentale bomen.

  • In de regels is onder artikel 6.2.1 lid g de volgende tekst toegevoegd: 'ter plaatse van de bouwaanduiding 'nokrichting' dient de nokrichting evenwijdig aan de voorgevel te worden gebouwd.'

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zal samen met het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken met ingang van 29 november 2012 gedurende zes weken, dus tot en met 9 januari 2013, voor een ieder ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert).

De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en/of via de gemeentelijke website.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, dus tot en met 9 januari 2013, kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpplan;

  • belanghebbenden die worden getroffen door de wijziging in het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven