Logo Nederlek
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Middelland-Dorpsstraat’, Nederlek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 20 november 2012 voor het bedrijventerrein Middelland-Dorpsstraat in Krimpen aan de Lek, een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld.

Op basis van artikel 3.8 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 29 november 2012 voor een periode van zes weken voor de beroepstermijn bij het omgevingsloket ter inzage:

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Middelland-Dorpsstraat

Het bestemmingsplan is conserverend van aard en biedt een actueel juridisch-planologisch kader voor de bedrijven en (bedrijfs)woningen op het bedrijventerrein. Uitsluitend voor het perceel Middelland 61 is een ontwikkeling mogelijk gemaakt. De bestemming wonen is omgezet in een bedrijfsbestemming, zonder bouwmogelijkheden.

Plangebied

Het plangebied wordt globaal begrensd door Middelland en de Dorpsstraat aan de noordzijde en de rivier de Lek aan de zuidzijde. De begrenzing aan de oostkant van het plangebied wordt gevormd door de grens van de bedrijfsbebouwing en de woonbebouwing, ter hoogte van de zalmstraat. Aan de westzijde is de grens gelegen tussen de woningen aan Middelland 61 en 61a.

Ter plaatse van het plangebied gelden momenteel verschillende bestemmingsplannen met de bijbehorende herzieningen:

  • Landelijk gebied Krimpen aan de Lek (1981)

  • Krimpen Dorp 1981

Waar kan ik het plan inzien?

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Middelland-Dorpsstraat is verbeeld op www.ruimtelijkeplannen.nl. Dit betreft het juridisch bindende exemplaar met IDN-code NL.IMRO.0643.BP1012BT004-VA01.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage bij het omgevingsloket op het gemeentehuis in Lekkerkerk en kunt u het bestemmingsplan ook inzien via de gemeentelijke website www.nederlek.nl.

Wijzigingen ten opzichte van ontwerpbestemmingsplan

Naar aanleiding van zienswijzen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Perceel van de Machinefabriek heeft categorie 3.2 toegekend gekregen

  • De regels onder artikel 11.2 zijn aangepast en in overeenstemming gebracht met de standaardregels ter bescherming van het 'Milieubeschermingsgebieden voor grondwater’

Ambtshalve zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • De reeds aanwezige bedrijfswoning Middelland 57 is op de plankaart aangegeven

Procedure

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunnen belanghebbenden op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bedrijventerrein Middelland-Dorpsstraat bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en belanghebbende is;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren is gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Algemene informatie

Voor algemene informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het omgevingsloket via telefoonnummer 0180-667785.

Lekkerkerk, 27 november 2012

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederlek

Naar boven