Logo Veenendaal
Ontwerpbestemmingsplan industrielaan 24, Veenendaal

Voor het perceel Industrielaan 24 te Veenendaal is een ontwerp-bestemmingsplan opgesteld. Dit plan ligt met ingang van 29 november 2012 ter inzage.

Begrenzing

Het plangebied betreft het perceel gelegen op de hoek Industrielaan / Laan der Techniek. De locatie grenst aan de westzijde aan het Gezondheidscentrum Veenendaal en de oostzijde aan de Laan der Techniek. Op het perceel staat nu het zalencentrum De Shelter.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het bouwen en gebruik van een woon/zorgvoorziening. Het plan laat bebouwing toe dat bestaat uit een drietal geschakelde bouwvolumes van verschillende hoogtes. Deze hoogtes zijn gemaximaliseerd tot respectievelijk (van zuid naar noord) 17,14 en 30 meter.

Deze voorgenomen bebouwing past binnen het voorkeursmodel voor deze locatie zoals dat in de geactualiseerde Visie Stationskwartier is beschreven. Het hoogste deel is voorzien op de hoek Industrielaan / Laan der Techniek. De benodigde parkeerplaatsen zullen grotendeels worden gerealiseerd in de zogenoemde plint van het gebouw.

Het bestemmingsplan geeft de bouwcontouren van de voorgenomen bebouwing aan.

Aangezien het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in dit plan begrepen gronden via een exploitatieovereenkomst is verzekerd, is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Ter inzage

Het plan met bijlagen en het ontwerp-vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 29 november 2012 gedurende 6 weken (dus tot 10 januari 2013) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl > actueel > openbare bekendmakingen > actuele openbare bekendmakingen > ontwerp bestemmingsplan Industrielaan 24

Reageren

Tot 10 januari 2013 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318)538 339.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerp-bestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan of het ontwerpbesluit kunt u eveneens contact opnemen met de heer J. van Manen van de afdeling Beleid en Ontwikkeling via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven