Vooraankondiging voorontwerp bestemmingsplan ‘Binnenstad en omgeving’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de binnenstad en het gebied rondom de binnenstad.

Het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door:

  • ten noorden: Bebouwing aan de Concordiaweg

    Lingebrug

    Spijksedijk

  • ten oosten: Flank

    Glacis

    Vestingsweg

    Grote Wiel

  • ten zuiden: Boven Merwede

  • ten westen: Krinkelwinkel

    Kanaal van Steenenhoek

(4201, 4202, 4206 en 4207)

Het bestemmingsplan wordt in procedure gebracht teneinde voor de binnenstad en het gebied rondom de binnenstad een actueel bestemmingsplan vast te stellen wat recht doet aan de bescherming van het cultuurhistorisch karakter, de herkenbaarheid, levendigheid en leefbaarheid en dat ruimte biedt voor economische ontwikkeling.

Nota van uitgangspunten

De gemeenteraad heeft op 26 januari de nota van uitgangspunten bestemmingsplan ‘Binnenstad en omgeving’ vastgesteld. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Voorontwerpen → Nota van uitgangspunten bestemmingsplan ‘Binnenstad en omgeving’ treft u de nota van uitgangspunten aan. De nota van uitgangspunten kan ook tijdens de openingsuren worden ingezien in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Zienswijzen

Met ingang van woensdag 8 februari 2012 kan gedurende een termijn van vier weken door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijzen naar voren worden gebracht. Onafhankelijke instanties zijn niet in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie of informatie over de nota van uitgangspunten kunt u contact opnemen met P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@Gorinchem.nl .

Wanneer het voorontwerpbestemmingsplan gereed is, zal deze ter visie worden gelegd en kan iedereen een inspraakreactie naar voren brengen. Hierover volgt te zijner tijd een publicatie in het huis-aan-huisblad ‘De Stad Gorinchem’, de Staatscourant en langs elektronische weg (gemeentelijke website).

Voor informatie over deze kennisgeving of het op te stellen voorontwerp bestemmingsplan kunt u contact opnemen met P. van der Werff van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer 0183-65 93 05. E-mailen kan naar p.vanderwerff@gorinchem.nl .

Gorinchem, 7 februari 2012

Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

Naar boven