Logo Brummen
Bestemmingsplan: ‘Buitengebied Beschermingszone Bestrijdingsmiddelen’, Brummen

Burgemeester en wethouders van Brummen maken bekend dat:

  • Tijdens de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Beschermingszone Bestrijdingsmiddelen”, geen zienswijzen zijn ingediend;

  • Gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 25 oktober 2012 het bestemmingsplan “Buitengebied Beschermingszone Bestrijdingsmiddelen” heeft vastgesteld;

  • Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 van de Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan regelt de bescherming van voor bestrijdingsmiddelen gevoelige functies buiten het plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied. Het bestemmingsplan is bindend voor zowel burgers als overheid en regelt het gebruik van gronden, welke bouwmogelijkheden er zijn en de gebruiksmogelijkheden van de gebouwen. Tevens worden de rechten van de bewoners en overige grondgebruikers vastgelegd.

Inzagetermijn

Analoog

Het bestemmingsplan, met bijbehorende stukken, liggen vanaf vrijdag 23 november 2012 tot en met maandag 7 januari 2013 gedurende een termijn van zes weken, tijdens openingstijden, ter inzage bij de balie ‘Vergunningen’.

Digitaal

Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder ‘plannen en projecten’) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadpleegbaar en beschikbaar. Voor een link naar deze bestanden kunt u terecht op de gemeentelijke website.

Beroep

Degene die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan kenbaar hebben gemaakt, of die aantoonbaar redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen een beroepschrift indienen bij de Raad van state, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan één dag na de ter inzagelegging en duurt zes weken.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het raadsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. De beroepstermijn vangt aan één dag na de inzagetermijn (dinsdag 8 januari 2013) en duurt zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven