Ontwerpbesluiten ontgrondingsvergunning en omgevingsvergunningen; provincie Noord-Brabant en gemeente Werkendam, Rijkswaterstaat

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben een aanvraag ontvangen op grond van de Ontgrondingenwet voor een ontgronding nabij de Boomgatweg te Werkendam ten behoeve van een afgraving en daarna opvulling (omput). Burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam hebben aanvragen ontvangen om omgevingsvergunningen voor het aanleggen van de omput en het bouwen van een dijkringgemaal.

De aanvragen hebben betrekking op de maatregel Ontpoldering Noordwaard. Deze maatregel maakt onderdeel uit van het programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van 30 november 2012 tot en met 10 januari 2013 liggen de ontwerpbesluiten ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvragen.

Alle stukken liggen ter inzage tijdens de gebruikelijke openingsuren op het gemeentehuis van de gemeente Werkendam, Raadhuisplein 1 in Werkendam. De op de ontgronding betrekking hebbende stukken liggen tijdens kantooruren ook ter inzage op het provinciehuis van Noord-Brabant te ’s-Hertogenbosch. U kunt daarvoor contact opnemen met de heer H. van Eijk van het bureau Afval- en Grondstoffenbeheer, telefoonnummer 073 681 2630.

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van 30 november 2012 tot en met 10 januari 2013 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze over de ontgrondingsvergunning onder vermelding van ‘ontwerpbesluit ontgrondingsvergunning Noordwaard, C 2092813’ naar:

Gedeputeerde staten van provincie Noord-Brabant

Bureau Afval- en Grondstoffenbeheer

Postbus 90151

5200 MC ’s-Hertogenbosch

Uw schriftelijke zienswijze over de omgevingsvergunningen kunt u, onder vermelding van ‘ontwerpbesluiten omgevingsvergunningen Noordwaard’, sturen naar:

Gemeente Werkendam

T.a.v. de heer E. Dirksen

Postbus 16

4250 DA Werkendam

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over de ontgrondingsvergunning dient u dat tijdig te melden aan de heer H. van Eijk, via telefoonnummer 073-681 2630.

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over de omgevingsvergunningen dient u dat tijdig te melden aan de heer E. Dirksen, via telefoonnummer 0183-507320.

Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Mede naar aanleiding van zienswijzen worden definitieve besluiten genomen door gedeputeerde staten van provincie Noord-Brabant en burgemeester en wethouders van gemeente Werkendam. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Naar boven