Logo Zeeland
Gecoördineerde bekendmaking en ter inzagelegging ontwerpbesluiten Waterdunen, Zeeland

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend:

Waterdunen is een groot recreatie-natuurproject in West Zeeuws-Vlaanderen. Het geeft de regio de kans om de leefbaarheid op de lange termijn te waarborgen. Dit gebeurt door te investeren in economie, veiligheid en natuur. Concreet betekent dat werk en inkomen voor de bevolking, versterking van de kust en verhoging van de landschapskwaliteit. Alleen door een integrale aanpak en samenwerking met organisaties en de bevolking was deze kans mogelijk. Het provinciaal inpassingsplan en exploitatieplan Waterdunen vormen het planologische kader voor de uitvoering van het project. Deze plannen zijn op 15 februari 2012 onherroepelijk geworden.

Provinciale coördinatie

Op grond van het besluit van Provinciale Staten van Zeeland van 5 februari 2010 (Pb nr. 12 van 2010) wordt de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten ter uitvoering van het project Waterdunen gecoördineerd (artikel 3.33 lid 1 onder a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)). Gedeputeerde Staten is het coördinerend orgaan. De coördinatie heeft tot doel de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten voor het project af te stemmen en gelijktijdig te laten plaatshebben. De coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de procedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels in artikel 3.33 lid 4 Wro van toepassing zijn.

Ontwerp-besluiten

De bevoegde gezagen hebben de volgende ontwerp-besluiten opgesteld:

  • een ontwerpbesluit Ontgrondingenwet, voor het uitvoeren van ontgrondingswerkzaamheden ten behoeve van het realiseren van de getijdennatuur in het project Waterdunen (Provincie Zeeland);

  • een ontwerpbesluit Wegenwet, voor onttrekking aan het openbaar verkeer van weggedeelten van Langeweg, Slikkenburgseweg, Kieweg, Zandertje I en Zandertje II in de gemeente Sluis in het kader van het project Waterdunen (Provincie Zeeland);

  • een ontwerp Watervergunning, op grond van de Keur watersystemen Waterschap Scheldestromen voor het project Waterdunen, waaronder de aanpassingen aan het watersysteem waarmee negatieve effecten (zoals zoutschade, hoge grondwaterstanden) vermeden kunnen worden en de werkzaamheden binnen de beschermingszones van een waterstaatswerk (Waterschap Scheldestromen);

  • een ontwerpbesluit ontheffing op de Keur Wegen, voor de werkzaamheden waar een ontheffing op de 'Keur Wegen van het Waterschap Scheldestromen' vereist is (Waterschap Scheldestromen);

  • een ontwerpbesluit Flora- en Faunawet, voor de uitvoering van werkzaamheden ten behoeve van het project Waterdunen (Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie/dienst Regelingen).

De voorbereiding en de bekendmaking worden door Gedeputeerde Staten gecoördineerd.

Inzage en zienswijzen

De ontwerpbesluiten liggen zes weken voor een ieder gecoördineerd ter inzage, te weten vanaf 29 november 2012 tot en met 9 januari 2013, tijdens kantooruren, bij:

  • Provincie Zeeland, Provinciaal Informatiecentrum, Abdij 6 te Middelburg;

  • Gemeente Sluis, klantencontactcentrum, Nieuwstraat 22 in Oostburg;

  • Waterschap Scheldestromen, vestiging Terneuzen, Kennedylaan 1;

  • Waterschap Scheldestromen, vestiging Middelburg, Kanaalweg 1;

  • Projectkantoor Zwakke Schakels, Veerplein 5, Breskens.

In de periode van 24 december 2012 tot en met 1 januari 2013 is de provincie gesloten. Stukken liggen in die periode ter inzage bij het Zeeuws Documentatiecentrum, op de eerste verdieping van de Zeeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 te Middelburg. De openingstijden zijn gelijk aan die van de bibliotheek.

De stukken zijn ook te raadplegen op de websites:

www.waterdunen.com en http://provincie.zeeland.nl/milieu_natuur/waterdunen.

Een ieder kan t/m 9 januari 2013, schriftelijk of mondeling, een zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Zeeland, T.a.v. de projectleider voor Waterdunen, Abdij 6 Postbus 6001 4330 LA Middelburg, bij voorkeur onder vermelding van 'zienswijze Waterdunen' op de enveloppe. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend bij mw. ir. E.A. Dekker, tel. 0118- 631922. In de zienswijze neemt u ten minste op uw naam en adres, de dagtekening van de zienswijze, over welk ontwerpbesluit u zienswijzen indient en waarom. De zienswijze dient te worden ondertekend. Overschrijding van de inzendtermijn kan ertoe leiden dat met uw zienswijzen geen rekening wordt gehouden.

De ingediende zienswijzen zullen worden doorgestuurd naar de bevoegde gezagen en verwerkt in een Inspraaknota. Degenen die een reactie hebben ingediend zullen op de hoogte worden gebracht van de wijze waarop de resultaten van de inspraak bij de besluitvorming worden verwerkt. Volgens de huidige planning zullen de besluiten in februari 2013 gecoördineerd bekend worden gemaakt. Enkel belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat niet te hebben gedaan, kunnen later beroep instellen.

Op grond van artikel 1.1 in samenhang met Bijlage II, onder 11, van de Crisis- en herstelwet, is afdeling 2 hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing op besluiten ter verwezenlijk van Waterdunen. Deze wet bevat een aantal bijzondere procedurele bepalingen.

Inlichtingen

Voor vragen over de ontwerpbesluiten, het verkrijgen van een mondelinge toelichting, inzage buiten kantooruren, kopieën of eventueel indienen van mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mw. ir. E.A. Dekker (provincie Zeeland), tel. 0118- 631922.

http://nieuws.zeeland.nl/mededelingen/

Naar boven