Logo Smallingerland
Omgevingsvergunningen Polderhoofdkanaal, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht omgevingsvergunningen hebben verleend voor de ontgraving van de Noordersluis, de realisatie van een nieuwe brug en de vervanging van bestaande bruggen ten behoeve van de heropening van het Polderhoofdkanaal. Het gaat hierbij om de volgende kunstwerken:

Beweegbare brug De Veenhoop (KW21)

Er wordt een beweegbare brug geplaatst ten noorden van de Noordersluis. De omgevingsvergunning is gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, met planid NL.IMRO.0090.PB2012DPW002-0401.

Noordersluis (KW21)

De aanwezige Noordersluis wordt uitgegraven en weer in gebruik genomen. De omgevingsvergunning is gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, met planid NL.IMRO.0090.PB2012DPW003-0401.

Vaste brug Kanaeldyk 6 (KW19)

Er wordt een nieuwe vaste brug gerealiseerd ten zuiden van de huidige brug die zal worden gesloopt. De omgevingsvergunning is gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, met planid NL.IMRO.0090.PB2012BGB016-0401.

Vaste brug Kanaeldyk 16 (KW18)

Er wordt een nieuwe vaste brug gerealiseerd ten zuiden van de huidige brug die zal worden gesloopt. De erftoegangsweg naar de Kanaeldyk 16 wordt verlegd, zodat deze aansluit op de nieuwe brug. De omgevingsvergunning is gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, met planid NL.IMRO.0090.PB2012BGB015-0401.

Vaste brug Kruswei (KW17)

Er wordt een nieuwe vaste brug gerealiseerd in het verlengde van de wegas van de Kruswei. De omgevingsvergunning is gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, met planid NL.IMRO.0090.PB2012BGB014-0401.

Tegen het voornemen om de omgevingsvergunningen te verlenen zijn vier ontvankelijke zienswijzen ingediend. De zienswijzen geven geen aanleiding om de omgevingsvergunningen te weigeren en zijn ongegrond verklaard. De overwegingen met betrekking tot de zienswijzen worden vermeld in de "Notitie ontwerpvergunningen bruggen Polderhoofdkanaal, samenvatting en beantwoording zienswijzen".

Wel heeft de aanvrager naar aanleiding van de zienswijzen de vergunningaanvraag op de volgende punten aangepast:

  • De hellingpercentages van de openbare wegen voor doorgaand verkeer die aansluiten op de bruggen zijn verlaagd van 5% naar 3%;

  • De bermen ter plaatse van de plateaus zijn verbreed van 1,5 naar 2,5 m;

  • Op de plateaus worden een leuning of schrikhek aangebracht (afhankelijk van het hoogteverschil);

  • De vaste brug ter hoogte van de Kruswei (KW17) wordt nu geplaatst in het verlengde van de wegas van de Kruswei.

Tegen deze omgevingsvergunningen kan met ingang van vrijdag 23 november 2012 tot en met donderdag 3 januari 2013 beroep worden aangetekend. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Leeuwarden, sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

Alleen als u belanghebbende bent en tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen de ontwerpomgevingsvergunning, kunt u beroep instellen tenzij u aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen in te brengen.

Als de omgevingsvergunning afwijkt van de ontwerpomgevingsvergunning die ter inzage heeft gelegen kunt u als u geen zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen voor zover het beroepschrift betrekking heeft op deze afwijkingen.

De omgevingsvergunningen treden in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van deze omgevingsvergunningen niet. Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat deze omgevingsvergunningen niet in werking treden, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van Rechtbank Leeuwarden. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd, treden de omgevingsvergunningen pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Naar boven