Vaststelling gecoördineerde besluiten ontwikkeling Akkerpad Vlijmen

Het college van Heusden maakt bekend, dat zij op 31 januari 2012 het ontwerpwijzigingsbesluit en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning heeft vastgesteld.

Het plangebied omvat de percelen aan het Akkerpad 1 (deels), 3 en 5 in Vlijmen. Met de besluiten wordt voorzien in de realisatie van 1 vrijstaande en 6 patiowoningen. Het besluit voor de omgevingsvergunning is gewijzigd vastgesteld, waarmee de hoogte van de erfafscheidingen grotendeels is teruggebracht naar 2,0 m.

Coördinatie en inhoud ontwerpbesluiten

Op grond van het raadsbesluit van 10 mei 2011 zijn voor het project aan het Akkerpad de volgende besluiten gecoördineerd voorbereid en vastgesteld:

  • het wijzigingsplan Akkerpad 3–5 Vlijmen;

  • omgevingsvergunning voor het oprichten van 7 woningen en afwijken van bestemmingsplan.

Inzage

Het vastgestelde wijzigingsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 9 februari 2012 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Drunen en Vlijmen en in de bibliotheek in Oudheusden. Een digitale versie van het wijzigingsbesluit is raadpleegbaar via onze website www.heusden.nl onder het kopje ‘ruimtelijke plannen/uitwerkings- en wijzigingsplannen’.

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kunnen kan eenieder gedurende de bovenvermelde termijn beroep instellen tegen de eventuele wijzigingen die bij de vaststelling door het college in het ontwerpwijzigingsbesluit zijn aangebracht.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Het vastgestelde wijzigingsbesluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde wijzigingsbesluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde wijzigingsbesluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Heusden, 8 februari 2012

Naar boven