Projectbesluit en bouwvergunning ‘Rozenhoek’

Hierbij maakt het college van de gemeente Lansingerland overeenkomstig artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het projectbesluit ‘Rozenhoek’ met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0042P01-VAST door het college ongewijzigd is vastgesteld op 24 januari 2012. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Daarnaast is de bouwvergunning voor het oprichten van 18 woningen en gezondheidszorgfuncties (20100465) in mandaat op 3 februari 2012 verleend.

Beschrijving projectbesluit en bouwvergunning

Het plan betreft een gebouw met 18 starterswoningen, een woonzorgcentrum met 24 zorgkamers van de stichting Sprank en maximaal acht behandelruimten voor huisartsen e.d.

Het plangebied wordt gevormd door het gebied waar nu de huidige Rozenhoek is gelegen tussen de Ds. Van Couwenhovelaan, Laan der Vrijheid en de Pastoor Canniuslaan in Bergschenhoek.

Procedure

Het projectbesluit ‘Rozenhoek’ kunt u vinden op RO-online: www.ruimtelijkeplannen.nl [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0042P01-VAST] en op onze website: www.lansingerland.nl; onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen). Daarnaast liggen het projectbesluit en de bouwvergunning met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 9 februari 2012 voor iedereen ter inzage in het servicepunt Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1. Openingstijden: op werkdagen vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur, op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer (010) 800 4000.

Beroep

Het projectbesluit en de bouwvergunning worden op basis van de Woningwet (art. 46, lid 6) als één besluit aangemerkt. Belanghebbenden kunnen vanaf de dag na de ter inzage legging (= vrijdag 10 februari 2012) gedurende zes weken (tot en met donderdag 22 maart 2012) een beroep instellen bij de rechtbank. Is voor u een snelle beslissing noodzakelijk? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Dit is een voorlopige beslissing, tot er een beslissing over uw beroep is genomen. Het adres is: Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

U dient:

  • tijdig bij het college een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • de redenen van uw beroep te geven;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal een beroepschrift of een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Daarvoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht vindt u de voorwaarden.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, op vrijdag 23 maart 2012. Indien gedurende bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Rotterdam een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treden de besluiten niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven