Logo Menterwolde
Vooraankondiging Besluit ruimtelijke ordening / inloopbijeenkomst bestemmingsplan Buitengebied, Menterwolde

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht (Awb), geven burgemeester en wethouders van Menterwolde kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan Buitengebied Menterwolde. In het bestemmingsplan wordt de bestaande planologische situatie van het buitengebied vastgelegd, met uitzondering van enkele uitbreidingsmogelijkheden voor de agrarische bedrijven in dat gebied.

Overeenkomstig artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt gemeld dat er op dit moment geen stukken ter inzage liggen. Er bestaat daarom nu nog geen mogelijkheid reacties op dit plan te geven. Bovendien wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit plan.

Het voorontwerp bestemmingsplan wordt naar verwachting binnenkort ter inzage gelegd in het gemeentehuis (Kerkstraat 2 Muntendam). Gedurende die termijn kunnen inspraakreacties worden ingediend. De exacte terinzagelegging wordt vooraf aangekondigd in de Tussenklappen, de Staatscourant en op www.menterwolde.nl.

Inloopbijeenkomst

Vooruitlopende op de terinzagelegging van het voorontwerp wordt er op dinsdag 4 december 2012 een inloopbijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van 15.00 tot 20.00 uur. De bijeenkomst is met name bedoeld voor de in het buitengebied gesitueerde agrarische bedrijven, om samen met de agrariërs de situering van hun bouwblok vast te leggen. Uitgangspunt is daarbij de toekenning van een netto bouwblok van 1 ha, dan wel de bestaande oppervlakte indien deze meer bedraagt. We nodigen de agrariërs van harte uit om de inloopbijeenkomst te bezoeken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881 of mevrouw L. Leewering, tel. (0598) 654704) van het bureau Ruimte.

Naar boven