Logo Ommen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Schurinkhof 2 Ommen’, Ommen

Vanaf donderdag 22 november 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Schurinkhof 2 Ommen” gedurende 6 weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is woensdag 2 januari 2013.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel waar supermarkt Albert Heijn gevestigd was. In mei 2012 is de Albert Heijn verhuisd naar de Haven-Noord in Ommen. Ahold is als eigenaar van het vrijkomende pand op zoek naar een nieuwe invulling. De gemeente vindt het niet wenselijk dat zich opnieuw een supermarkt op het perceel Schrinkhof 2 vestigt en wil uitsluitend detailhandel in het vrijgekomen pand toestaan, die door aard, schaal en omvang geen passende plek in het centrum kan worden geboden of kan vinden. Partijen hebben over dit standpunt overeenstemming bereikt.

Om een en ander vast te leggen is een partiële bestemmingsplanherziening opgesteld voor het perceel Schurinkhof 2 te Ommen, dat het juridisch-planologisch kader moet vormen voor een nieuwe invulling van het pand. Het ontwerpbestemmingsplan wordt met ingang van donderdag 22 november 2012 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Zienswijzen indienen

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad indienen. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd aan de gemeenteraad van Ommen, Postbus 100, 7730 AC Ommen. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de termijn van ter inzage legging een afspraak worden gemaakt bij het Publieksplein, T 14-0529. In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven