Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan ‘Rivierenbuurt (Maasstraat e.o.)’, Den Haag

Het ontwerp-bestemmingsplan Rivierenbuurt (Maasstraat e.o.) wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 23 november 2012 tot en met 3 januari 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het bestemmingsplangebied ligt in het centrum van Den Haag, direct grenzend aan de spoorlijnen van Den Haag Centraal Station. Globaal wordt het plangebied begrensd door de Maasstraat, Amstelstraat, Lekstraat en Scheldestraat.

De nieuwbouw past niet binnen het vigerende bestemmingsplan, met dit bestemmingsplan wil de gemeente Den Haag de gewenste herontwikkeling mogelijk maken. Uitgangspunten bij het bouwplan is een centrumstedelijk woonmilieu in een hofjesachtige setting, met zowel eengezinswoningen als appartementen in drie tot vier bouwlagen, met aan de Centraal Station-zijde een stedelijke wand tot 6 bouwlagen. Om het project juridisch-planologisch mogelijk te maken, is het nieuwbouwplan vertaald in een nieuw bestemmingsplan Rivierenbuurt (Maasstraat e.o.)

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4276. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Naar boven