Besluit van het bestuur van de Stichting Vervangingsfonds en Bedrijfsgezondheidszorg voor het Onderwijs om artikel 18 van het Reglement Vervangingsfonds voor het Primair Onderwijs voor het schooljaar 2012-2013 aan te vullen met een negende lid. De reglementswijziging treedt in werking per 1 januari 2013.

De tekst van artikel 18, negende lid, komt als volgt te luiden:

Artikel 18 Vervangingspools

lid 9 sub 1

Personeel benoemd in een vervangingspool dat op grond van zwangerschaps- en bevallingsverlof niet voor vervanging inzetbaar is, wordt voor de duur en omvang van bedoeld verlof van de werking van de pool uitgezonderd. Het staat het bevoegd gezag vrij om gedurende de verlofperiode een ander personeelslid in de pool te benoemen dat wel voor vervanging inzetbaar is.

lid 9 sub 2

Personeel benoemd in een vervangingspool dat op grond van ouderschapsverlof niet voor vervanging inzetbaar is, wordt voor de duur en omvang van bedoeld verlof van de werking van de pool uitgezonderd. Het staat het bevoegd gezag vrij om gedurende de verlofperiode een ander personeelslid in de pool te benoemen dat wel voor vervanging inzetbaar is.

lid 9 sub 3

Personeel waarvan op de dag van benoeming in de vervangingspool bekend is dat hij/zij per ingangsdatum aanstelling op grond van ziekteverlof niet voor vervanging inzetbaar is, kan niet in de vervangingspool worden benoemd.

toelichting

Benoemd personeel in de vervangingspool dat op het moment van inwerkingtreding van lid 9, ouderschapsverlof, zwangerschaps- en/of bevallingsverlof geniet, moet uiterlijk op de dag van inwerkingtreding uitgesloten worden van de vervangingspool voor de omvang van dit verlof.

Naar boven