Logo Assen
Terinzagelegging Ontwerpbestemmingsplan ‘Het Palet 2012’, Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend, volgens ex artikel 3.8 lid 1 Wro, dat vanaf 23 november 2012 gedurende zes weken het volgende plan ter inzage ligt bij de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis.

Inhoud en begrenzing

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie van de geldende bestemmingsplannen voor de woonwijk ‘Het Palet’, ten oosten van het centrum van Assen. Het gaat hierbij om het terrein van de voormalige exportslagerij van Coveco en bandengroothandel Holland Tyre (voorheen: Wilco Conserven). De huidige woonbuurt, bestaande uit de woningen aan de Van Goghstraat, de Ruysdaelstraat en de Mesdagstraat valt binnen het plangebied.

Het plan heeft grotendeels een conserverend karakter. Dat wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke en functionele situatie voorop staat. Kleinschalige ontwikkelingen zijn binnen de bestaande functies mogelijk, waaronder het beperkt uitbreiden van de bestaande bebouwing. Tevens is in enkele gevallen een bestaand bouwrecht overgenomen.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • enkele woonbuurten in het noorden en oosten;

  • woonbuurten ten zuiden van de Rolderhoofdweg;

  • het bedrijventerrein ten westen van de spoorlijn Assen - Groningen.

De gronden in het plangebied zijn hoofdzakelijk in gebruik als woonfunctie. Enkele bouwkavels in het plangebied zijn nog niet bebouwd. In het zuidwesten van het plangebied is een onbebouwde locatie voor kantoren aanwezig.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 23 november gedurende zes weken inzien tijdens de openingstijden bij de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.assen.nl.

Reageren

Iedereen kan vanaf 23 november gedurende zes weken bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen inbrengen. Deze kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 30018, 9400 RA Assen. U kunt zienswijzen ook mondelinge indienen. Hiervoor moet u uiterlijk een week voor het einde van de ter inzage legging een telefonische afspraak maken met de heer J. van Keeken, telefoon 14 0592.

Zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming over vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad.

Naar boven