Logo Hilvarenbeek
Vaststelling bestemmingsplan Klein Westerwijksestraat 17, Biest-Houtakker, Hilvarenbeek

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van donderdag 27 september 2012 het bestemmingsplannen Klein Westerwijksestraat 17, Biest-Houtakker gewijzigd heeft vastgesteld.

In de digitale versie van het bestemmingsplan is een fout in de regels opgetreden. Vandaar dat het plan opnieuw wordt gepubliceerd en opnieuw ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan ligt van vrijdag 23 november 2012 tot vrijdag 6 januari 2013 (6 weken) ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Vrijthof 10 te Hilvarenbeek. U kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.hilvarenbeek.nl.

Het plan is eveneens digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0798.BPwesterwijkstr-VG01.

De wijzigingen betreffen:

  • Het verwijderen van de voorlopige agrarische bestemming;

  • Het toevoegen aan de regels dat de gronden tevens zijn bestemd voor intensieve veehouderij en dat ten hoogste 1 bouwlaag gebruikt mag worden voor het houden van dieren en dat ten minste 20% van het bouwblok wordt aangewend voor een goede landschappelijke inpassing;

  • Het verwijderen van de wijzigingsbevoegdheid om het bouwvlak te vergroten;

  • Het schrappen van de regeling m.b.t. de dakhelling;

  • Het aanpassen van de regeling m.b.t. situering van de woning;

  • Het aanvullen van de regeling m.b.t. sleufsilo’s;

  • De volgende onderdelen verwijderen: artikel 3.3.1 (agrarisch hulpgebouw tot 50 m2), artikel 3.3.2 (agrarische hulpgebouw tot 150m2), artikel 4.3.2 (splitsing bedrijfswoning) en artikel 5 ‘Agrarisch-agrarisch bedrijf-Voorlopig’.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld op grond van een zienswijze van Gedeputeerde Staten, waarbij de zienswijze volledig is overgenomen. Artikel 3.8 lid 4 (6 weken wachten met publicatie) is derhalve niet aan de orde.

Beroep instellen

Tijdens deze periode kan bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Een beroepschrift kan worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hilvarenbeek, donderdag 22 november 2012

Burgemeester en wethouders voornoemd, Drs. R.F.I. Palmen, burgemeester,

Drs. M.J. Horeman, secretaris.

Naar boven