Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Studentenhuisvesting Ravel en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden, Amsterdam

Kennisgeving

Ontwerpbestemmingsplan Studentenhuisvesting Ravel en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 13 november 2012 het ontwerpbestemmingsplan Studentenhuisvesting Ravel en het bijbehorend ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

De gemeente heeft het voornemen om, voorafgaand aan een permanente invulling, tijdelijke studentenwoningen te realiseren op de locatie tussen de De Boelelaan 46 en de Barbara Strozzilaan (Deelgebied Ravel van Zuidas.) Hiermee beantwoordt zij aan de grote vraag die er is naar studentenwoningen in Amsterdam en sluit zij aan op de aanwezigheid van de VU en de ambitie van Zuidas als onder meer hoogwaardig kenniscentrum. Het opgestelde ontwerpbestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van maximaal 1.000 studentenwoningen met daarbij een voorzieningencluster van maximaal 1.000 m².

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van de op te richten studentenhuisvesting zowel door het wegverkeer als door het railverkeer worden overschreden. Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Crisis- en herstelwet

Het project Zuidas is in de Crisis- en herstelwet aangewezen als gebiedsontwikkeling met nationale uitstraling (bijlage Aa, nummer 3). De ontwikkeling van studentenhuisvesting Ravel maakt daarvan onderdeel uit. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Studentenhuisvesting Ravel en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 22 november 2012 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl.

  • Het stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

  • Loket Tripolis van stadsdeel Zuid, Burgerweeshuispad 301, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan Studentenhuisvesting Ravel met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met de Dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1508.

Amsterdam, 21 november 2012

burgemeester en wethouders, mr. A.H.P. van Gils secretaris

mr. E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven