Logo Capelle aan den IJssel
Ontwerpbestemmingsplan Schollebos e.o., Capelle aan den IJssel

(bestemmingsplanidentificatienummer NL.IMRO.0502.BP12Schollebos-3001)

Het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan Schollebos e.o. is gereed. Vanaf 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013 kunt u dit bestemmingsplan inzien en kunt u zienswijzen (reacties) indienen.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

De geldende bestemmingsplannen voor het plangebied Schollebos e.o. zijn verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen te vernieuwen en aan te passen.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is grotendeels gebaseerd op de nu geldende bestemmingsplannen. Bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn daarom zoveel mogelijk overgenomen. In dit ontwerp zijn de volgende hoofdbestemmingen opgenomen:

  • Bedrijf: voor bedrijven binnen het plangebied, niet zijnde beroepen aan huis of bedrijven die gelegen zijn in de (lint)bebouwing aan de Kanaalweg, de Capelseweg en delen van de Bermweg, deze zijn bestemd als ‘Gemengd;

  • Horeca: de Roode Leeuw en het pannenkoekenhuis. Johanna Hoeve heeft de bestemming ‘Gemengd 2’, waardoor er naast horeca, wonen en maatschappelijke voorzieningen mogelijk zijn;

  • Recreatie: het Schollebos inclusief de volkstuinen;

  • Sport: de golfbaan, de manege en de Spartalocatie;

  • Wonen: de woningen binnen het plangebied;

  • Woongebied: voor de nieuwe ontwikkelingsgebieden Oeverrijk (60 woningen, 20 appartementen, ’s-Gravenweteringpark (40-100 woningen) en 's-Gravenweg-Tennispark (3-6 woningen). Er mag gebouwd worden binnen de bouwvlakken conform de stedenbouwkundige randvoorwaarden die zijn opgenomen. Verder is de inrichting (water, groen, wegen) flexibel invulbaar binnen deze bestemming.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe bestemmingsplan Schollebos e.o. in te zien:

  • 1. Internet op www.ruimtelijkeplannen.nl (vanaf 6 december 2012) en op de gemeentelijke website bij bekendmakingen (5 december 2012)

  • 2. informatiecentrum

    Bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis op werkdagen van 08.00 uur tot 19.00 uur. (Vanaf 6 december 2012)

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan?

Zienswijzen

U kunt vanaf 6 december 2012 tot en met 16 januari 2013 een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, dit doet u door:

  • 1. het reactieformulier op www.capelleaandenijssel.nl in te vullen (vindplaats: via de bekendmaking van 5 december 2012).

  • 2. het sturen van een brief aan de gemeenteraad, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van OBP Schollebos e.o.;

  • 3. het mondeling geven van een reactie. Hiervoor maakt u vanaf 2 januari 2013 een afspraak met mevrouw M.E. Smits, telefoonnummer (010) 2828792, e-mail: m.e.smits@capelleaandenijssel.nl

Hoe gaat het verder?

Zienswijzen (reacties) over het ontwerpbestemmingsplan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met R.Muller, afdeling Stadsontwikkeling, telefoonnummer (010) 2848777, e-mail r.muller@capelleaandenijssel.nl.

Naar boven