Logo Lingewaal
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’, Lingewaal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal maken bekend dat zij voorontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ ter inzage hebben gelegd. Zij zijn verplicht dit bekend te maken. In het bestemmingsplan zijn alle bedrijventerreinen binnen de gemeente opgenomen met uitzondering van het bedrijventerrein ‘De Oven’.

Inhoud van het bestemmingsplan

De bestaande bestemmingsplannen zijn (deels) verouderd en verschillen onderling in systematiek. Het nieuwe bestemmingsplan legt de bestaande (vergunde) situaties vast en maakt bij recht geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk. Een uitzondering is gemaakt voor het bedrijventerrein ´De Koornwaard´. Met de exploitant van ´De Koornwaard´ is de gemeente al geruime tijd in overleg over het gedeeltelijk uitbreiden en begrenzen van de planologische ruimte op het bedrijventerrein. Daarom zijn in het voorontwerpbestemmingsplan beperkt nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt op dit bedrijventerrein.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 22 november 2012 tot en met woensdag 2 januari 2013 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden. U kunt buiten de openingstijden terecht na het maken van een afspraak. Bel hiervoor met 0345-634000.

U kunt het bestemmingsplan gedurende deze termijn ook digitaal bekijken op www.lingewaal.nl (via ‘Actueel’, ‘Bestemmingsplannen’, ‘Plannen in procedure’) of op www.ruimtelijkeplannen.nl. (via ´Een plan bekijken´ en ´Bestemmingsplannen´)

Informatieavond

Tijdens een informatieavond op woensdag 12 december 2012 tussen 19.30 uur en 21.00 uur in Dorpshuis ‘De Poort’ in Herwijnen wordt het voorontwerpbestemmingsplan kort toegelicht. Voor iedereen is er ook de mogelijkheid om het voorontwerpbestemmingsplan op deze avond in te zien en vragen over het plan te stellen.

Inspraak

Tijdens de inzagetermijn kunt u bij voorkeur schriftelijk een inspraakreactie indienen. Zie voor informatie over het indienen van een inspraakreactie het kader ‘Bezwaar en Beroep’. Ook kunt u tijdens de termijn mondeling een inspraakreactie naar voren brengen. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 0345-634000.

Naar boven