Logo Culemborg
Vooraankondiging en terinzagelegging voorontwerp bestemmingsplan “Chopinplein”, Culemborg

Burgemeester en wethouders van Culemborg maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een nieuw bestemmingsplan voor te bereiden ten behoeve van het plangebied ‘Chopinplein’ ( NL.IMRO.0216.BPChopinplein-VO01). Het bestemmingsplan maakt de herinrichting van het huidige Chopinplein mogelijk. In de voorbereidingsfase wordt dit voorontwerp ter advisering toegestuurd aan de wettelijke overlegpartners. Gelijkertijd is besloten om iedereen de mogelijkheid te bieden een inspraakreactie te geven op dit voorontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied bevindt zich centraal in de wijk Terweijde, in het zuidoosten van Culemborg, en wordt aan de noordzijde begrensd door de woningen aan de Debussystraat. De westelijke plangrens wordt deels gevormd door het bestaande gedeelte van de flat aan de Verdistraat en deels door de Verdistraat zelf. De Vivaldilaan vormt de zuidelijke grens en de oostgrens wordt gevormd door de Middelcoopstraat en enkele gebouwen aan de Mendelssohnlaan.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Chopinplein’ (NL.IMRO.0216.BPChopinplein-VO01) ligt met ingang van 22 november 2012 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadskantoor te Culemborg aan de Ridderstraat 250 tijdens kantooruren. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en leven’/’bestemmingsplannen’ en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een inspraakreactie kunt u gedurende de hierboven genoemde inspraaktermijn van zes weken zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u indienen bij Burgemeester en Wethouders van Culemborg, Postbus 136 4100 AC Culemborg. In deze inspraakreactie vragen wij u duidelijk uw adres te vermelden met het oog op toekomstige berichtgeving.

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie verzoeken wij u een afspraak te maken met één van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling. Zij zijn te bereiken onder telefoonnummer 0345 - 477700.

Naar boven