Terinzageligging ontwerpbestemmingsplan ‘Van Overloopplantsoen’

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum maakt bekend, dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Van Overloopplantsoen’ van 10 februari 2012 tot en met 22 maart 2012

ter inzage ligt bij

het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

Het ontwerp van het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar via

www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied omvat een strook grond in het J.W. van Overloopplantsoen, gelegen in de uiterste zuidoostelijke punt van het plantsoen, direct gelegen naast het pand Plantage Muidergracht 4. Deze strook grond heeft de bestemming ‘Tuin -2’ gekregen. Op gronden met deze bestemming mogen geen gebouwen worden opgericht, wel is een erfafscheiding met een hoogte van 1,80 meter toegestaan Ook omvat het plan een klein deel van het water van de Nieuwe Keizersgracht, grenzend aan genoemde strook grond. Het water heeft de bestemming ‘Water’ gekregen. Binnen deze bestemming is een steiger van 9 meter lang en 1,5 meter breed toegestaan. Deze steiger komt boven het water te hangen en wordt bevestigd aan de wal.

Het bestemmingsplan bestaat uit een plankaart en regels en gaat vergezeld van een toelichting met bijlagen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum.

Een schriftelijke zienswijze richt u aan de stadsdeelraad van het stadsdeel Centrum, sector Bouwen en Wonen, afdeling Ruimtelijk Beleid, t.a.v. Mevr. J. Bijl, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam. Het is niet mogelijk uw zienswijze met een e-mailbericht kenbaar te maken.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u op werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (020) 552 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 9 februari 2012

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Centrum.

Naar boven