Logo Spijkenisse
Vaststelling bestemmingsplan ‘Vogelenzang 2012’, Spijkenisse

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 13 november 2012 het bestemmingsplan ‘Vogelenzang 2012’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied bestaat uit het noordelijk deel van de wijk Vogelenzang, de Baljuwlaan en het park Vogelenzang.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp een aantal wijzigingen aangebracht. Zo is in het kaartje “ontsluitingsstructuur” in paragraaf 5.1.2 van de toelichting is het fietspad tussen het Dallepark en Simonshaven toegevoegd. In de Regels is bij de artikelen 16 en 17 (Waarde-Archeologie-1 en -2) opgenomen, dat vergunning nodig is wanneer er sprake is van werkzaamheden die een groter terrein beslaan dan 100 m2 in geval van de Waarde-archeologie-1 en meer dan 200 m2 bij de Waarde-Archeologie-2. In artikel 17 (Waarde-Archeologie-2) is de diepte van 80 cm en dieper, waarbij dat het uitvoeren van grondbewerkingen zonder omgevingsvergunning verboden is, aangepast naar 50 cm. In artikel 24.2 is de verwijzing naar het inmiddels vervallen artikel 7.10 van de Wet ruimtelijke ordening vervangen voor artikel 7.2 van deze wet. Tot slot is een bijlage toegevoegd, die een toelichting geeft op de Staat van Bedrijfsactiviteiten „functiemenging‟.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 20 november 2012 gedurende een periode van zes weken tijdens de bezoekuren op afspraak ter inzage in het stadhuis te Spijkenisse (tel: 0181-696948 of 696471). Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen, of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planID van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0612.BP00034-3001.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad of bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Genoemd besluiten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven