Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Bekendmaking tervisielegging ontwerp bestemmingsplan Woongebied SpaarneBuiten 2012, Haarlemmerliede en Spaarnwoude

De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude maakt bekend dat met ingang van 20 november 2012 tot en met 18 januari 2013 ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan “Woongebied SpaarneBuiten 2012”.

Het plan heeft betrekking op voormalig bedrijventerrein van onder meer Volker Stevin en scheepswerf Stapel te Spaarndam. Bedoeling van het plan is het geven van een ruimtelijk kader voor de omvorming van milieuhinderlijke bedrijvigheid naar woningen, jachthaven, park en andere groenvoorzieningen. Het dient ter vervanging van het bestemmingsplan “Spaarndam Zuid 1970” dat weer in werking is getreden nadat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in november 2011 het bestemmingsplan “Woongebied SpaarneBuiten” had vernietigd. Het plan heeft dezelfde ruimtelijke mogelijkheden als het vernietigde plan, maar is mede gebaseerd op nieuw verkeersonderzoek.

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de artikelen 3:12, 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder gedurende de bovengenoemde termijn van ter inzage legging een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Dit kan op het postadres Postbus 83, 1160 AB Zwanenburg. Desgewenst kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingediend. Hiervoor kunt u contact opnemen met de raadsgriffier, mevrouw A.J. Kuijper (020-4079000).

Gelijk met de ter inzage legging van het ontwerp van het bestemmingsplan wordt het voornemen bekend gemaakt voor een aantal te realiseren woningen hogere grenswaarden geluidhinder wegverkeer vast te stellen. Het gaat om een aantal woningen in de nabijheid van de Lagedijk. Voor de meeste woningen zullen de waarden worden vastgesteld op 50 dB en voor één woning op 56 dB. De bijbehorende stukken liggen ter inzage met het bestemmingsplan.

Verder is de raad voornemens de geluidzone voor industrielawaai rond het voormalige bedrijventerrein in te trekken. Aangezien de zone zich buiten de grenzen van het geplande woongebied bevindt, dus in andere bestemmingsplannen is geregeld, wordt hier volstaan met de aankondiging dat de intrekking wordt voorbereid.

Tenslotte heeft de gemeenteraad op 13 november 2012, gelijk met het besluit het bestemmingsplan in ontwerp ter inzage te leggen een coördinatiebesluit genomen. Dit besluit betekent dat de gemeente de gemeentelijke coördinatieregeling ten aanzien van dit bestemmingsplan zal toepassen. Het gemeentebestuur heeft enkele verzoeken om omgevingsvergunning ontvangen voor in totaal 46 appartementen en een commerciële ruimte, alsmede 36 eengezinswoningen. De toepassing van de coördinatieregeling betekent dat het bestemmingsplan en vergunningverlening in dezelfde procedure in samenhang worden behandeld. Concreet houdt dit in dat er één besluitvormingstraject bij de gemeente is en tevens één beroepsmogelijkheid. De bij de bouwplannen behorende stukken liggen ter inzage bij de stukken van het bestemmingsplan.

De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51 te Halfweg. De stukken betrekking hebbend op het bestemmingsplan kunnen tevens worden ingezien op de website van de gemeente, www.haarlemmerliede.nl, linksonder bij Regelgeving, bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven