Logo Winsum
Bestuurlijke lus bestemmingsplan bedrijventerrein Baflo, Winsum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Winsum op 23 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Baflo’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 25 juli 2012 (nr. 201109193/1/R4) van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 5 juli 2011 van het genoemde bestemmingsplan (bestuurlijke lus).

Wijziging van het bestemmingsplan

Op de verbeelding is het bouwvlak voor bedrijfsbebouwing ten noorden van de woningen aan de Tinallingerweg vijf meter in noordelijke richting verschoven. In de toelichting bij het bestemmingsplan is een nadere uitleg over deze aanpassing toegevoegd.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit van 23 oktober is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. Dit betekent, dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit van 5 juli 2011 op het hierboven genoemde onderdeel te wijzigen, zonder dat daarbij (opnieuw) toepassing behoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. De gehele bestemmingsplanprocedure behoeft daarom niet opnieuw gedaan te worden.

Raadplegen stukken

Het aangepaste bestemmingsplan is te raadplegen via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0053.BPBA2010BEHE1-VA02 of via onze website www.winsum.nl. Daarnaast is het plan in te zien tijdens openingstijden bij de receptie van het gemeentehuis.

Beroep

Belanghebbenden kunnen tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijziging, vanaf 21 november 2012 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 5 juli 2011 tot vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Baflo, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken verzonden naar de Raad van State voor verdere behandeling.

Naar boven