Logo Tynaarlo
Bestemmingsplan ‘Tynaarlo kern’ gewijzigd vastgesteld, Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 9 oktober 2012 het bestemmingsplan Tynaarlo kern (NL.IMRO.1730.BPTynaarlo-0401) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan omvat de bebouwde kom van het dorp Tynaarlo en voorziet in de vastlegging en regeling van de bestaande situatie wat betreft bebouwing en gebruik. Dit houdt bijvoorbeeld in dat niet meer dan het bestaande aantal woningen per perceel is toegestaan en bestaande bouwmogelijkheden behouden blijven. In de bebouwingsbepalingen zijn verder duidelijke minimale en maximale afstanden en maten aangegeven. Ook is een heldere bijgebouwenregeling opgenomen en zijn beeldbepalende panden aangeduid. Nieuwe grootschalige planologische ontwikkelingen zijn in dit bestemmingsplan niet opgenomen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan op de volgende punten gewijzigd:

  • Het perceel aan de Vriezerweg 1 in Tynaarlo heeft een agrarische bestemming gekregen;

  • In de tankshop aan de Dorpsstraat 1 is een kleinschalige eet/drinkgelegenheid mogelijk;

  • Artikel 6 (Bos) is aangepast ten behoeve van het regulier onderhoud;

  • Uit artikel 17 is de zin ‘de afstand van een bijgebouw tot een woning bedraagt ten hoogste 4m’ verwijderd;

  • De bestemmingsomschrijving in artikel 4 (Bedrijf) is aangepast waardoor de verkoop van motorbrandstoffen en tankshop niet gezien wordt als reguliere detailhandel;

  • De bestemmingsomschrijving in artikel 4 lid 1 onder i is gewijzigd in ‘verkooppunt motorbrandstoffen met lpg, tankshop en wasstraat ter plaatse van de aanduiding verkooppunt motorbrandstoffen met lpg’;

  • De verwijzing in artikel 3.1 onder i is gewijzigd in ‘artikel 22, lid 1 onder a’;

  • De Bevi-zone van het tankstation is op de verbeelding aangepast.

Kom het vastgestelde bestemmingsplan even inzien!

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Tynaarlo kern’ ligt met ingang van vrijdag 23 november 2012, gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie onze website www.tynaarlo.nl voor de openingstijden. Buiten deze openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Het bestemmingsplan is daarnaast tevens digitaal in te zien op onze website en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad van Tynaarlo bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroepschrift kan men richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 - 266 662.

Naar boven