Logo Meppel
Ontwerpbestemmingsplan ‘Meppel – Watertorenbuurt’, Meppel

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat met ingang van 22 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel - Watertorenbuurt’.

Globaal wordt het plangebied begrensd door de N375, industrieterrein Oevers E, de Zomerdijk, Oevers C, het Meppelerdiep en het industrieterrein Steenwijkerstraatweg.

Het ontwerp van het bestemmingsplan met plannaam Meppel - Watertorenbuurt en identificatienummer NL.IMRO.0119.Watertorenbuurt-BPB1 is op een aantal onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp van het bestemmingsplan. De belangrijkste wijziging wordt hieronder kort toegelicht. Voor een compleet overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar de ‘Reactienota inspraak en vooroverleg’ welke onderdeel uitmaakt van het ontwerp van het bestemmingsplan.

Naar aanleiding van een inspraakreactie is het maximum aantal wooneenheden ter plaatse van de woonwagenstandplaats gewijzigd van vier in vijf.

Waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt ter inzage van 22 november 2012 tot en met 2 januari 2013 in het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het plan (verbeelding, regels, toelichting en eventuele bijlagen) kan via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of op de website van de gemeente Meppel worden ingezien.

Ga naar www.meppel.nl. In de linker kolom klikt u op ‘Actueel’. Hieronder treft u een link aan naar de pagina met gemeentelijke bestemmingsplannen. Als u hierop klikt, kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel - Watertorenbuurt’ raadplegen.

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar maken.

Zienswijzen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan kunt u zowel schriftelijk als mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Meppel, Postbus 501, 7940 AM Meppel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 21 november 2012

Naar boven