Logo Hoorn
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Van Aalstweggebied’, Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 2 oktober 2012 het bestemmingsplan Van Aalstweggebied (NL.IMRO.0405.BPVanAalstweg-va01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Welk gebied betreft het bestemmingsplan?

Het plangebied betreft het grootschalige winkelgebied met omgeving. Het gebied wordt begrensd door de Geldelozeweg aan de noordzijde, de sloot achter de percelen Keern 39 tot en met 83 aan de westzijde, de Provincialeweg aan de zuidzijde en de sloot grenzend aan de percelen Dr. C.J.K. van Aalstweg 15 en 16 en Geldelozeweg 11 aan de oostzijde.

Welke ontwikkelingen zijn in het bestemmingsplan voorzien?

Het plan voorziet ondermeer in de volgende ontwikkelingen:

  • de mogelijkheid van uitbreiding van het grootschalige winkelgebied tot een bruto winkelvloeroppervlak van circa 58.000 m2 en de mogelijkheid tot uitbreiding van de branchering (na distributieplanologisch onderzoek) voor de branches fietsen, autoaccessoires, dierbenodigdheden, speelgoed, babyartikelen en sport- en outdoorartikelen;

  • de mogelijkheid van realisering van een zelfstandige horeca-unit met een oppervlakte van maximaal circa 235 m2 tussen de beide bouwmarkten;

  • de mogelijkheid van realisering van (4) woongebouwen op de gronden aan weerszijden van de Dr. C.J.K. van Aalstweg georiënteerd op het Keern;

  • de mogelijkheid van realisering van maximaal twee woningen op de hoek van het Keern met de Geldelozeweg.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan ondermeer de bouwhoogte binnen het perceel Keern 39 beperkt tot een hoogte van 8 meter en de middels wijzigingsbevoegdheid binnen het grootschalige winkelgebied toe te laten nieuwe branches beperkt tot de branches fietsen, autoaccessoires, dierbenodigdheden, speelgoed, babyartikelen en sport- en outdoorartikelen. De volledige lijst van wijzigingen is te lezen in het raadsbesluit.

Stukken inzien

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van 22 november 2012 tot en met 2 januari 2013 ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1, en is daarnaast in te zien op www.hoorn.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kan op het gewijzigd vastgestelde plan worden gereageerd?

Gedurende de termijn van de terinzageligging kan een belanghebbende die:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • het niet eens is met de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie adres hiervoor) ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Hoorn, 21 november 2012

Naar boven