Logo Langedijk
Ontwerpbestemmingsplan ‘Noord- en Zuid-Scharwoude’, Langedijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 21 november 2012 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan “Noord- en Zuid-Scharwoude”.

Het plangebied van het bestemmingsplan is als volgt te omschrijven. Het gaat om de bebouwde kommen van de kernen Noord- en Zuid-Scharwoude met uitzondering van:

  • het deel Noord-Scharwoude ten noorden van de N504;

  • het Veilingterrein;

  • het Woongebied Oosterdel;

  • de bedrijventerreinen De Mossel en De Wuyver.

Let op: de Handelskade is wel in dit bestemmingsplan meegenomen.

Het plan ligt ter inzage op de volgende locaties:

  • de voorlichtingsruimte van het gemeentehuis, Vroedschap 1 te Zuid-Scharwoude;

  • de openbare bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 te Zuid-Scharwoude;

  • het Behouden Huys, Dorpsstraat 850 te Oudkarspel en

  • Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7 te Sint Pancras.

Ook is het ontwerp-bestemmingsplan vanaf genoemde datum te raadplegen via internet op www.gemeentelangedijk.nl (via het menu: Leven in Langedijk - Bouwen - Bestemmingsplannen) of via www.ruimtelijkeplannen.nl (planID NL.IMRO.0416.BPNSZS2009-on01).

Het voorontwerp van het genoemde bestemmingsplan is onderwerp geweest van inspraak. De ingekomen overleg- en inspraakreacties hebben geleid tot diverse wijzigingen van het bestemmingsplan. De reactienota, waarin een samenvatting van alle reacties en ons commentaar is opgenomen, ligt tevens ter inzage.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Langedijk, Postbus 15, 1723 ZG te Noord-Scharwoude. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze dient u vóór het einde van de ter inzage termijn contact op te nemen met mevrouw N. de Niet-Risa van de afdeling Beleid en Projecten voor het maken van een afspraak.

Langedijk, 19 november 2012

Burgemeester en wethouders van Langedijk

Naar boven