Melding voorgenomen concentratie Plukon, Interpoule en C.J.J. Scholman, NMa

Zaaknummer: 7539 / Plukon - InterChicken

  • 1. Op 9 november 2012 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin is medegedeeld dat Plukon Food Group B.V. (hierna: Plukon), een portfolio onderneming van Gilde Buy-Out Fund III, voornemens is uitsluitende zeggenschap te verkrijgen, in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet, over de activa van InterPoule B.V. en C.J.J. Scholman B.V. die worden uitgeoefend onder de handelsnaam InterChicken (hierna gezamenlijk: InterChicken), onderdeel van de Mijwo Food Group.

  • 2. Volgens de melding zijn de activiteiten van de betrokken ondernemingen (of, voor zover van belang, van de groep waarvan zij deel uitmaken):

    • voor Plukon: het inkopen, slachten en verwerken van pluimvee en de handel in en verwerking van pluimveeproducten voor het wholesalekanaal en het retailkanaal;

    • voor InterChicken: het inkopen van halffabricaten en het bewerken, verpakken, etiketteren en afleveren van pluimveevleesproducten voor het retailkanaal.

  • 3. Belanghebbenden die opmerkingen wensen te maken over deze voorgenomen concentratie wordt verzocht deze schriftelijk kenbaar te maken aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Opmerkingen dienen uiterlijk zeven dagen na publicatie van deze mededeling op onderstaand adres te zijn ontvangen onder vermelding van bovenstaand zaaknummer.

    Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

    Directie Mededinging

    Postbus 16326

    2500 BH Den Haag

    telefoon: (070) 330 3330

    telefax: (070) 330 3370

De Raad van Bestuur van de NMa, namens deze Jan de Maa Clustermanager Agri, Industrie en Bouw, Directie Mededinging

Naar boven