Logo Cromstrijen
Het bestemmingsplan ‘Dorp Klaaswaal Oranjewijk’, en verleende omgevingsvergunning, Cromstrijen

Het bestemmingsplan “Herziening bestemmingsplan Dorp Klaaswaal Oranjedorp” en de omgevingsvergunning zijn op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en worden gelijktijdig bekendgemaakt.

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen maken volgens artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat:

  • de gemeenteraad in zijn vergadering van 6 november 2012 het bestemmingsplan “Herziening bestemmingsplan Dorp Klaaswaal Oranjewijk” ongewijzigd heeft vastgesteld (NL.IMRO.Oranjewijkklw-VG99);

  • zij op 13 november 2012 omgevingsvergunning hebben verleend voor de bouw van 41 woningen in de Oranjewijk Klaaswaal.

Het bestemmingsplan omvat het gebied gelegen tussen de Oranjestraat en de Wilhelminastraat in Klaaswaal. Het bestemmingsplan maakt de sloop mogelijk van 34 woningen en een sociaal-cultureel gebouw en vervolgens de herbouw van 41 grondgebonden woningen.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de bouw van de 41 woningen.

Ter inzage legging

Met ingang van 19 november 2012 tot en met 31 december 2012 liggen het vastgestelde bestemmingsplan “Herziening bestemmingsplan Dorp Klaaswaal Oranjewijk” inclusief de bijbehorende stukken, alsmede de verleende omgevingsvergunning voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Servicecentrum. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.cromstrijen.nl.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, wanneer zij:

  • tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan of het ontwerp van de omgevingsvergunning;;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen

De adressering van het beroepschrift is: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Tevens kunnen belanghebbenden een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gebeurt dat niet dan treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning direct na afloop van de beroepstermijn in werking.

Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Ingevolge artikel 8.3 lid 1 Wro worden beide besluiten voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit.

Numansdorp, 16 november 2012

Naar boven